Παγώνη: «Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται» (vid)

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι υπάρχει κόσμος ο οποίος δε δηλώνει το θετικό self test

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και μίλησε για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού λέγοντας ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται και γι’ αυτό φταίμε εμείς οι ίδιοι διότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν δηλώνει το θετικό self-test» ανέφερε.

Τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό όποιος νοσεί και κάνει τεστ να το δηλώνει για να γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο αριθμό για τα επιδημιολογικά δεδομένα και για τους υπόλοιπους «σκληρούς» δείκτες.

Η κ. Παγώνη δήλωσε ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια μείωση στα κρούσματα, αλλά ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται. Αυτό σύμφωνα με την ίδια είναι λογικό διότι νοσούν τα άτομα που είναι άνω των 65 ετών και έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Η ίδια εκτίμησε πως από το φθινόπωρο η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αρχίσει να προτρέπει για την 3η και 4η δόση του εμβολίου.

«Τα εμβόλια είναι για τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο» επισήμανε.

Αναφορικά με την παραλλαγή του ιού Όμικρον 5, η ίδια τόνισε πως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική όχι όμως και θανατηφόρα. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυτούμε καθώς με την λοίμωξη ο οργανισμός μπαίνει σε «ένα καινούριο κύκλο» και επίσης υπάρχουν και τα συμπτώματα της Long – Covid.

Δείτε επίσης: Τζανάκης: «Οι άνω των 60 θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση» (vid)