Παγώνη: «Τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη θα πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης» (vid)

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, το βλέπουμε από την εφημερία» είπε αναφερόμενη στον κορονοϊό

Στο πλατό της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη και μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τα εμβόλια και τη γρίπη.

Για την έξαρση των κρουσμάτων είπε:

«Ξεκινάει η περίοδος των ιώσεων, αυτό είναι αλήθεια. Μόλις μπούμε στον Οκτώβριο αυτό είναι λογικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, το βλέπουμε από την εφημερία. Ήδη ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά 10%. Όταν αρχίσει από τώρα η σταδιακή αύξηση, θα δούμε με τους εμβολιασμούς που θα προχωρήσουν, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, και με όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και με την γρίπη».

«Τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη θα πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης γιατί το πικ της είναι Δεκέμβριος με Φεβρουάριος. Θα το κάνουμε αρχές Νοέμβρη για να καλύψουμε και αυτό το κομμάτι. Το ότι θα υπάρχουν ιώσεις, θα υπάρχουν, είναι αλήθεια ότι από το καλοκαίρι είχαμε κρούσματα γρίπης φέτος και μη ξεχνάμε ότι 2 χρόνια ήμασταν με μάσκες και τώρα δεν φοράμε μάσκα και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά» ανέφερε στη συνέχεια.

«Ο ιός δεν μας εγκατέλειψε, δεν έδειξε «τέλος» η οθόνη, είναι ανοιχτή. Τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ήπια, μη ξεχνάμε ότι ο κόσμος έχει εμβολιαστεί, και τα πράγματα πιστεύουμε να είναι ελεγχόμενα», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Θάνος Πλεύρης: «Δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πότε θα ξανακάνουμε εμβόλιο»