Παλαιοχριστιανοί: Η θέση της Αστυνομίας για τα εξαφανισμένα παιδιά – «Μπορεί να διαταχθεί λήψη DNA χωρίς συγκατάθεση»

Συνεχίζεται η αναζήτηση των παιδιών της παλαιοχριστιανικής οικογένειας από την Κορινθία, ενώ αγνοείται και η μητέρα τους.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε στο MEGA πως μπορεί να γίνει λήψη DNA από τον 45χρονο παλαιοχριστιανό και τα παιδιά του ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

propoli

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει προκαταρκτική από τον εισαγγελέα και πρέπει να την ερευνήσει. Να παρέχουμε οτιδήποτε χρειαστεί ο κοινωνικός λειτουργός ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσής των παιδιών. Έχουμε ενημερώσει πως δεν έχουν βρεθεί τα παιδιά και συνεχίζουμε να τα αναζητούμε», ανέφερε.

«Σε ό,τι αφορά το δείγμα DNA πρέπει ο 45χρονος σε 24 ώρες να μας δώσει υλικό. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει εμείς να ενημερώσουμε τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την λήψη δείγματος χωρίς τη συγκατάθεσή τους», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε μοναστήρια τα παιδιά. Ψάχνουμε περιοχές ανάλογα με τις πληροφορίες. Δεν είναι καταζητούμενοι οι άνθρωπο, εκτελούμε την εισαγγελική παραγγελία», κατέληξε η κυρία Δημογλίδου.

Δείτε επίσης: Περισσότεροι από 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα το 2023

Loading