Παλαιοχριστιανοί: Σε αργία από τον Δήμο Ερέτριας ο 45χρονος

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας, με τον Δήμο Ερέτριας να ανακοινώνει ότι έθεσε σε αργία τον 45χρονο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι εργάζεται από απόσταση.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας εξ αποστάσεως, με τον αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ερέτριας να αναφέρει πως δεν τον γνώριζε, γιατί δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στη δουλειά.

propoli

Ο ίδιος διέθετε υπολογιστή αλλά και ασύρματο στικάκι ίντερνετ για να μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ερέτριας, αναφερόμενη για το εργασιακό καθεστώς του 45χρονου, από την 1η Ιανουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του Δήμου διαπιστώθηκε «πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίον βρήκαμε στις καταστάσεις του δήμου, δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του».

«Δεν τον γνωρίζαμε, ούτε το πρόσωπο του, ούτε τον ίδιο αφού δεν είχε εμφανιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πότε είχε να παρουσιαστεί στην εργασία του. Εξ όσων κατέθεσε ο προηγούμενος δήμαρχος, ήταν σε εξ αποστάσεως εργασία. Τον είχαν βάλεις στο γραφείο κίνησης και έφτιαχνε τις καταστάσεις που αφορούσαν πετρέλαια και τα σχετικά» εξήγησε .

«Το πρώτο διάστημα μετά τη μετάταξη του δήμο Ερέτριας που ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2020, είχε φυσική παρουσία. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, με την πανδημία που μπορούσαν να γίνονται κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως, σταμάτησε να εμφανίζεται».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η κ. Αμερικάνου «εγώ η ίδια ήλθα σε επικοινωνία μαζί του πάνω από τρεις φορές, από το Γενάρη του 2024 -υπήρχε κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσα. Του ζήτησα να έχει φυσική απουσία στο δήμο, αφού οι εργασίες που έκανε δεν γίνονταν εξ αποστάσεως».

«Ευγενέστατος ο άνθρωπος μου είπε πως δεν μπορεί να έλθει γιατί κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Τον ενημέρωσα ότι για το νέο δήμαρχο δεν υπάρχει το εξ αποστάσεως και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία το επόμενο διάστημα. Μετά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία -στην οποία αρνήθηκε και πάλι να εμφανιστεί- ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπει ο νόμος».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο 45χρονος έφτασε στα δικαστήρια Κορίνθου. Κατά την άφιξη του αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέροντας πως δεν μπορεί να μιλήσει πριν από την απολογία.

Δείτε επίσης: Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη Νέα Αριστερά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Loading