ΠΑΜΕ: Χαιρετίζει την απεργία των ΕΛΤΑ – Καλεί σε νέα απεργία στις 8-9 Δεκέμβρη

Την απεργιακή συγκέντρωση των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ χαιρέτισε με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ, το οποίο κάλεσε σε νέα απεργία στις 8 και 9 Δεκέμβρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 8-9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΑ ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ!

Να σβήσουν τα μηχανάκια και οι μηχανές!Χωρίς εμάς το γράμμα και το δέμα δεν πάει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε την μεγάλη απεργιακή μάχη που δώσαμε όλοι οι εργαζόμενοι σε ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER στις 29 Νοέμβρη!

Στείλαμε ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και σε όσους όλα αυτά τα χρόνια με τους νόμους και τις αποφάσεις τους, μας έχουν να δουλεύουμε με όρους σύγχρονης σκλαβιάς, σε καθεστώς ομηρίας, να δουλεύουμε ακόμα και πάνω από μια δεκαετία μέσω δουλεμπορικών!

Ήταν η πρώτη απάντηση σε αυτούς που μας ξεζουμίζουν, δε μας δίνουν τις άδειες, μας βάζουν να δουλεύουμε ατέλειωτα χιλιόμετρα και ανεξάντλητες παραδόσεις, με απλήρωτες υπερωρίες, σε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια, μας κόβουν μισθούς και δικαιώματα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΡΑΤΟΙ!

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER μέσα από την συμμετοχή μας στην απεργία και το σταμάτημα της εργασίας, δηλώσαμε εκκωφαντικά την παρουσία μας απέναντι στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ που κάνει ότι δε μας βλέπει, μας αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους. Είχαν το θράσος να πουν ότι δεν μας αναγνωρίζουν.

Η απεργία στις 29 Νοέμβρη έδειξε τη δύναμη μας. Η ακινησία στις παραδόσεις, τα δέματα που δεν έφυγαν από μεγάλα κέντρα διανομής, έδειξε τη δύναμη μας. Ότι χωρίς εμάς η δουλειά δε βγαίνει, χωρίς εμάς τίποτα δε μπορεί να κινηθεί!

Η δουλεία μας είναι και το όπλο μας! Χωρίς αυτήν δεν έχουν κέρδη, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, μηχανάκι δεν κινείται, παράδοση δε γίνεται! Είμαστε αναντικατάστατοι για τα κέρδη τους αλλά αόρατοι όταν μιλάμε για τα δικαιώματα μας!

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ «ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ»!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ!

Οιαγώνες αυτής της περιόδου ανέδειξαν τη σημασία της αλληλεγγύης, της στήριξης που χρειάζεται για να δυναμώσει συνολικά η διεκδικητική πάλη, για να αποσπαστούν κατακτήσεις! Αποδείχτηκε ότι είναι ρεαλιστικός ο δρόμος του αγώνα κόντρα στις φωνές της μοιρολατρίας και του «τίποτα δε γίνεται». Μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις εστίες αγώνα που έχουν αφετηρία τη ζωή μας, τα δικαιώματα μας. Να γίνουμε πολλές e-food, πολλές COSCO. Είναι η δική μας σειρά για να τους αναγκάσαμε να μας ακούσουν, να δεχτούν τα δίκαια αιτήματα μας!

Όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά μόνιμοι, ενοικιασμένοι, ορισμένου, αορίστου, εργολαβικοί! Καμία εργασιακή σχέση δε θα μας διασπάσει. Είμαστε εμείς που δουλεύουμε δίπλα-δίπλα. Είμαστε οι ίδιοι που ο μισθός μας δε φτάνει να βγάλουμε το super market του μήνα, να πληρώσουμε τους λογαριασμούς, να καλύψουμε τις ανάγκες του σπιτιού μας. Που τσακιζόμαστε κάθε μέρα από την εντατικοποίηση. Είμαστε οι ίδιοι που όταν κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια λέμε ότι δε πρέπει να επιτρέψουμε να βρουν αυτό το άθλιο εργασιακό καθεστώς, δεν είναι αυτό το μέλλον που τους αξίζει.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΙΣΤΟΣΥΝΗ δεν δείχνουμε στον ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση μας, στη συμμετοχή μας, στον αγώνα μας!

Για άλλη μια φορά αναρωτηθήκαμε που είναι σε όλον αυτόν τον αγώνα οι ηγεσίες των σωματείων του ΕΛΤΑ και της ΠΟΣΤ. Την ίδια στιγμή που δεκάδες σωματεία από όλους τους κλάδους εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας, αυτές οι ηγεσίες ήταν άφαντες. Αυτές οι δυνάμεις δεν είναι εδώ για να οργανώσουν το αγώνα μας, δεν είναι εδώ για να μας ενώσουν, για να παλέψουμε όλοι μαζί. Είναι εδώ για να δουλέψουν για την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους, για να διασφαλίσουν ότι δε θα σηκώσει κανένας εργαζόμενος το κεφάλι του, δε θα διεκδικεί για να υπογράφουν μειώσεις μισθών και επέκταση τομέων και ωραρίων. Τους γυρνάμε την πλάτη, τους αφήνουμε στην απαξίωση τους!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, δείξαμε την δύναμή μας, τους ανησυχήσαμε. Κινητοποιήθηκε αστυνομία, μονάδες καταστολής! Η απεργία στις 29 Νοέμβρη ήταν μόνο η αρχή! Η πάλη μας πρέπει να συνεχιστεί, να «επιβάλουμε» με τους αγώνες μας την υιοθέτηση των αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη νέα 48ωρη απεργία 8 και 9 Δεκέμβρη που αποφασίστηκε με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων από τα ΕΛΤΑ! Είναι ανάγκη να δυναμώσει τώρα η πίεση μας, να πάρουμε περισσότεροι συνάδελφοι μέρος στην απεργία και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να νεκρώσει η επιχείρηση!

Δε μπορεί να μείνει συνάδελφος ασυγκίνητος, ουδέτερος! Κανένας να μη φοβηθεί!

Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER, μόνιμοι, αορίστου, ορισμένου, ενοικιαζόμενοι γινόμαστε ένα, γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε! Δίπλα-δίπλα δουλεύουμε χρόνια τώρα δίπλα- δίπλα θα αγωνιστούμε για το δίκιο μας!

Όλοι στον αγώνα για να περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση!

 • Για να σπάσουν οι αλυσίδες που μας δένουν με τα δουλεμπορικά γραφεία
 • Για να σταματήσουν οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που μας γυρνούν στο Μεσαίωνα
 • Για να μπει σε πρώτο πλάνο ο διεκδικητικός αγώνας με βάση τις ανάγκες μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενοικίασης από τις μητρικές εταιρίες των ΕΛΤΑ ΑΕ και ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ 
 • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους(μόνιμους, αορίστου, ορισμένου, ενοικίασης)
 • Άμεση ένταξη των ενοικιαζόμενων εργαζομένων στο δίκτυο των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας, στο μισθολόγιο των ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα και αναγνώριση των τριετιών, ως βάση συζήτησης για γενικότερες αυξήσεις
 • Σταθερός χρόνος εργασίας. 5μερο-7ωρο-35ωρο
 • Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
 • Να σταματήσει η εντατικοποίηση. Οριοθέτηση συγκεκριμένου τομέα για κάθε ταχυδρόμο και ταχυμεταφορέα στα πλαίσια του ωραρίου του.
 • Παροχή ατομικών μέσων προστασίας στους εργαζόμενους κάθε δύο χρόνια. Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες (παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα). Καθορισμός χώρων για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.
 • Να δοθούν εδώ και τώρα οι οφειλόμενες άδειες και οι απλήρωτες υπερωρίες
 • Να δοθεί ολόκληρη η αποζημίωση στους απολυμένους των ΕΛΤΑ από τη διοίκηση

Δείτε επίσης: Υπόθεση Μαρκέλλας: Απορριφθέν το αίτημα της υπεράσπισης για διακοπή (vid)