Παναγιωτόπουλος για ελληνογαλλική συμφωνία: Θωρακίζει τη χώρα μας έναντι οποιασδήποτε επιβουλής στην περιοχή

Xθες βράδυ κατατέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο η αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας

Στην βουλή έχει κατατεθεί η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης στην άμυνα και την ασφάλεια, με παράλληλο προγραμματισμό για σχετική συζήτηση επάνω στο νομικό κείμενο στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή την προσεχή Τρίτη.

Το δρόμο της Ολομέλειας για να ψηφιστεί θα πάρει την Πέμπτη, με τους πολιτικούς αρχηγούς να τοποθετούνται στην Βουλή.Για την στρατηγική αμυντική συμφωνία τοποθετήθηκε και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας αναφορά στις φρεγάτες Belharra που θα αποκτήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μια μέρα μετά την κατάθεση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου θα τεθεί προς επεξεργασία και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της, τονίζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στόλου για την προβολή ισχύος του που θα αποκτήσει στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας είναι μια «ιστορικών διαστάσεων αναβάθμιση της ήδη στενής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», όπως επισήμανε και ο ίδιος σε δήλωση του.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας «πολυεπίπεδη» καθώς «καλύπτει τη στρατηγική συνεργασία, τη συνεργασία στην εξωτερική πολιτική, τη στρατιωτική συνεργασία και τη συνεργασία στους τομείς των εξοπλισμών και της αμυντικής βιομηχανίας». Τόνισε, δε, ότι «η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε συνδυασμό με την προμήθεια των υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra είναι πολύτιμη σε εθνικό επίπεδο, διότι θωρακίζει τη χώρα μας σε σημαντικό βαθμό έναντι οποιασδήποτε επιβουλής στην ευρύτερη περιοχή».Δείτε επίσης: Παναγιωτόπουλος: 3,4 εκατ. για την στήριξη του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr