Πανελλήνιες 2023: Στα τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες και την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου οι βάσεις
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Πανελλήνιες 2023: Στα τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες και την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου οι βάσεις

Νωρίτερα, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πρόπερσι, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια, με το Υπουργείο Παιδείας να ακολουθεί την περσινή πετυχημένη τακτική.

Συνεπώς, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι βαθμολογίες των μαθημάτων θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου, ενώ έναν μήνα αργότερα θα γίνουν γνωστές και οι βάσεις εισαγωγής, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο γγ του Υπουργείου άφησε ένα παράθυρο σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν βγουν μέχρι τέλη Ιουλίου, τότε όλα θα είναι έτοιμα την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Σχετικά με τις κρίσιμες ημερομηνίες, ο κ. Κόπτσης είπε πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκινούν 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και 2 Ιουνίου για τα ΓΕΛ. «Για δεύτερη φορά ξεκινάμε πολύ νωρίς και μάλιστα φέτος θεσμοθετήσαμε ως προς την ενημέρωση ώστε να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι, οι γονείς τους πότε ακριβώς θα αρχίσουν οι εξετάσεις, ποια θα είναι η ύλη, ποιες είναι οι διαδικασίες, όλες οι αποφάσεις είναι ήδη στα σχολεία εδώ και πολύ καιρό» τόνισε.

«Για τα Λύκεια η 18η Μαΐου, δηλαδή την Πέμπτη προ των βουλευτικών εκλογών, είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων. Για τα Γυμνάσια είναι η 30η Μαΐου. Για το Δημοτικό όπως πάντα δεν αλλάζει κάτι, τελειώνουν 15 Ιουνίου. Από τις 23 Μαΐου αρχίζουν οι απολυτήριες και οι προαγωγικές εξετάσεις. Ήμασταν έτοιμοι για όλα τα σενάρια εδώ και πολύ καιρό και είμαστε πανέτοιμοι» συμπλήρωσε ο κ. Κόπτσης.

Παράλληλα, σημείωσε πως ισχύει η ελάχιστη βάση εισαγωγής, όπως ισχύει το ποσοστό το οποίο δίνουν οι σχολές για κάθε ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα, και τόνισε πως η βάση εισαγωγής έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, καθώς φέτος εισάγονται, όπως και πέρσι εισήχθησαν, περίπου με 7 βαθμολογία ενώ εισάγονταν με 0,1- 0,2.

«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπαίνουν όλοι στις σχολές να τελειώνει μικρό ποσοστό, να μην έχουμε δηλαδή φοιτητές οι οποίοι βγαίνουν από το πανεπιστήμιο. Η ποιότητα των σπουδών δεν αναβαθμιζόταν, είναι αυτονόητο, όταν μπαίνει ο καθένας ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να τελειώσει τη σχολή» υποστήριξε ο κ. Κόπτσης, υπογραμμίζοντας ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν επηρεάζει καθόλου αυτούς που έχουν υψηλές βαθμολογίες, ενώ σημείωσε πως δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από το 50% των επιτυχόντων, μπαίνουν στην πρώτη επιλογή τους, γιατί επιλέγουν τη σχολή την οποία θέλουν πραγματικά και εισάγονται σε αυτήν.

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: 4 προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις μετά τις εκλογές

Loading

Play