Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Κάτω του κόστους η τιμή για τα rapid test»

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωση του διαμαρτύρεται για τη χρέωση των 10 ευρώ που επέβαλε η κυβέρνηση στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η χρέωση αυτή είναι κάτω του κόστους και θα δημιουργήσει πρόβλημα σε μικρά ιατρικά εργαστήρια ιδιαιτέρως των απομακρυσμένων περιοχών.

propoli

«Αυτό συνέβη επειδή δεν συνυπολογίστηκαν στην τιμή του αντιδραστηρίου, το κόστος του αναλώσιμου υλικού για τη δειγματοληψία, το κόστος της αντισηψίας μετά τη δειγματοληψία, το κόστος εργασίας του εξειδικευμένου προσωπικού για τη διενέργεια των τεστ, το κόστος του διοικητικού προσωπικού, το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και το κόστος απόσβεσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού», σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

O Σύλλογος καλεί κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας να εξετάσουν εκ νέου το θέμα λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε ιατρός με εργαστήριο «θα πρέπει να επενδύσει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο είναι αδύνατο να γίνει με την τιμή αυτή. Δεδομένου μάλιστα ότι τελικός αποδέκτης της δύσκολης αυτής εξίσωσης θα είναι ο πολίτης, που δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί, ο ΠΙΣ κρίνει απαραίτητο το διάλογο και την επανεκτίμηση της κατάστασης»

Δείτε επίσης: Νέα Ζηλανδία: Παράταση 2 εβδομάδων για το lockdown

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading