ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Πανικός στο Twitter μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης (pics & vids)

Οι χρήστες κατακεραυνώνουν τον Μητροπολίτη για τα όσα είπε περί βιασμών

Χαμός έχει γίνει στο Twitter με τις προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με τους βιασμούς ο οποίος υποστήριξε ότι καμία γυναίκα δε βιάζεται χωρίς τη θέλησή της.

propoli

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε:

«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού».

Άμεση και έντονη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».

Δείτε μερικές αντιδράσεις από χρήστες:

Ο Μητροπολίτης σήμερα το πρωί είπε:

«Όταν σήμερα πρέπει να σεβόμαστε το ζώο που το χτύπησαν κάποιοι, όταν έχουμε τόση υπογεννητικότητα, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός παιδιού; Όταν συλληφθεί έχει αρχίσει να έχει ζωή. Να το πετάμε το παιδάκι λες και είναι σκυλί;»

«Σε κάθε περίπτωση κατά των αμβλώσεων, είναι έγκλημα. Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μην τρελαθούμε!»

«Είμαι καλόγερος, παπάς, αλλά καταλαβαίνω».

«Δεν μένει έγκυος με αυτό το θέμα, πρέπει να έχει συμμετοχή. Πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψη».

«Συμμετοχή στον έρωτα και των δύο, δεν γίνεται αλλιώς σύλληψη. Άλλο βιασμός και άλλο η σύλληψη. Πρέπει να γεννηθεί το παιδί και να υπάρχει πρόνοια το πού θα πάει αυτό το παιδί. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η άμβλωση».

Δείτε επίσης: Κικίλιας: «Ντροπή για όλους μας η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού»

Loading