«Προς το παρόν έχουμε μια σταθεροποιητική τάση αλλά αυτό δε μας ικανοποιεί» είπε ο Δημήτρης Παρασκευής
Ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής φιλοξενήθηκε στο MEGA και είπε αρχικά πως «δεν μπορεί να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε έξαρση και μετά τα Χριστούγεννα».
Μιλώντας για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη χώρα με τον κορονοϊό, είπε πως δεν είναι πλέον και τόσο απίθανο να υπάρξει lockdown κάτι το οποίο βέβαια χαρακτήρισε ως το τελευταίο μέτρο. Θυμίζουμε πως τα σημερινά κρούσματα ξεπέρασαν τα 8.000.
«Προς το παρόν έχουμε μια σταθεροποιητική τάση αλλά αυτό δε μας ικανοποιεί γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα», τόνισε μιλώντας στο MEGA.
«Δεν μπορεί να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε έξαρση και μετά τα Χριστούγεννα. Αναμένουμε το αποτέλεσμα των μέτρων που λήφθηκαν, ωστόσο χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα όπως η αναμνηστική δόση. Αυτό θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό νοσηλείας και τον αριθμό των θανάτων».
Για το αν θα υπάρξει lockdown είπε πως «θα είναι το ύστατο μετρό».
«Θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα λόγω της μεγάλης κόπωσης του πληθυσμού. Αν όμως η κατάσταση χειροτερέψει πάρα πολύ, ενδεχομένως να συζητηθεί και ένα μέτρο αυτού του είδους».
Δείτε επίσης: ΠΟΥ: Έρχεται δωρεάν χορήγηση τεστ αντισωμάτων σε φτωχές χώρες
- Η Ρωσία διαβεβαιώνει για τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ εκφράζει την οργή του κατά του Πούτιν
- Ο Άντριου Τέιτ και η επίδραση του στη σύγχρονη αντίληψη του ανδρισμού
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο πάγωμα των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
- Ρομέν Πιτό: Είμαστε έτοιμοι, προσοχή στη Σάλτσμπουργκ
- Παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναχαίτιση των αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr