Πάσχα με συναυλία του Γιάννη Κότσιρα στους καταρράκτες της Έδεσσας

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προχωρά το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ετοιμάζοντας μία συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη, Γιάννη Κότσιρα, στους καταρράκτες της Έδεσσας, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβληθεί διαδικτυακά ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (02/05).

«Είναι μια σκέψη που ζυμώνεται εδώ και αρκετό καιρό», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Άννα Μυκωνίου, επισημαίνοντας ότι ο Γιάννης Κότσιρας έδειξε από την πρώτη στιγμή ενθουσιασμό γι’ αυτή την πρόταση και έχει αναλάβει ο ίδιος πώς θα διασφαλιστεί τεχνικά, ώστε να μην καλύπτει ο έντονος θόρυβος από τους καταρράκτες το μουσικό μέρος.

Η ανάδειξη του χώρου εκτός από τη μουσική, θα επιτευχθεί και μέσω του φωτισμού. Η συναυλία θα διαρκέσει δύο ώρες. Θα ξεκινήσει απόγευμα με πλάνα μπροστά στον ολάνθιστο κάμπο της Βέροιας και θα ολοκληρωθεί βράδυ, οπότε και οι καταρράκτες θα αναδειχθούν με ειδικό φωτισμό, ώστε να «ζήσει ο θεατής το παιχνίδι του νερού και του φωτός», όπως επισημαίνει η κ. Μυκωνίου.

Μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει καλοκαιριού

Στόχος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας, εκτός από την ανάδειξη της περιοχής, είναι να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το καλοκαίρι που έρχεται, όπως είχε κάνει και πέρυσι, μέσα στην πρώτη καραντίνα, με τη βιντεοσκοπημένη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στο ψηλότερο σημείο του Λευκού Πύργου.

Η ανάγκη για «ανάσες» φαίνεται και από την προσέλκυση του κοινού για τη συναυλία, καθώς σε λιγότερο από 24 ώρες από την πρώτη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουν περισσότερα από 1000 άτομα.

Ανυπόμονοι και οι πολίτες της Έδεσσας

Τη δράση περιμένουν με ανυπομονησία και οι Εδεσσιώτες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έδεσσας, Αλέξανδρο Πασχάλη: «Το “αγκάλιασμα” των δράσεων από τους συμπολίτες είναι αυτό που μας δίνει την ώθηση να τρέχουμε καινούργια και διαφοροποιημένα πρότζεκτς. Υπάρχει ανάγκη να ακούσουν, να αισθανθούν και να δουν κι αλλά πράγματα έστω και ψηφιακά. Δουλεύουμε έτσι ώστε στο μέτρο του δυνατού να περιορίσουμε τις οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας».

Η συναυλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας, μια εκδήλωση που σύμφωνα με την κ. Μυκωνίου «αγκάλιασε» από την αρχή και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading