Πατέρας 16χρονου: «Την ώρα που πυροβόλησε ο αστυνομικός σκέφτηκε τα δικά του παιδιά;»

«Άνοιξε ταχύτητα ο γιος μου, συμφωνώ, αλλά υπήρχαν πολύ άλλοι τρόποι να τον κάνουν να σταματήσει, όχι να τον σκοτώσουν», λέει ο πατέρας του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό σε καταδίωξη.

Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον γιο του και να μπει στη φυλακή, ζητεί ο πατέρας του 16χρονου Ρομά από τη Θεσσαλονίκη. «Θέλουμε Δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια» τόνισε ο Παύλος Φραγκούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Η κατάσταση του γιου του, όπως είπε, παραμένει σταθερή και η ζωή του κινδυνεύει.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον πυροβολισμό, ο πατέρας του 16χρονου υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να τον σταματήσουν με κάποιον άλλον τρόπο. Όπως τόνισε, από τα βίντεο που έχουν δει, «ο γιος μου μόλις πέρασε από το πρατήριο, έκανε στροφή 180 μοιρών και ερχόταν στο σπίτι. Στο πρατήριο υπάρχουν κάποια δρομάκια που ένα μηχανάκι μπορεί να διασχίσει τον δρόμο και να περάσει από την απέναντι πλευρά και να φύγει προς Διαβατά. Ο γιος μου έκανε στροφή 180 μοιρών και έφευγε προς Διαβατά για να έρθει στον οικισμό. Το ακολούθησαν δύο μηχανάκια και άνοιξε ταχύτητα. Άνοιξε ταχύτητα ο γιος μου, συμφωνώ, αλλά υπήρχαν πολύ άλλοι τρόποι να τον κάνουν να σταματήσει, όχι να τον σκοτώσουν», είπε, μεταξύ άλλων.

Ακολούθως σχολίασε ακόμη την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, και στην οποία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός έχει δύο παιδιά. «Ναι, συμφωνώ έχει δύο παιδιά. Από την ώρα που πήγε να πυροβολήσει το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα παιδιά του; Σκέφτηκε τα δικά του παιδιά;», είπε και υποστήριξε ότι «ο αστυνομικός γνώριζε ποιος υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στο Ιπποκράτειο οι γονείς του 16χρονου – Ενημερώθηκαν από τους ιατρούς