Πάτρα: «Χάρισε» ζωή σε δύο Θεσσαλονικείς η 14χρονη Χριστίνα

Δώρο ζωής σε δύο ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη έδωσαν οι γονείς της Χριστίνας από την Πάτρα, η οποία έχασε τη ζωή της σε ηλικία 14 ετών, μετά από τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ.

Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της για μεταμοσχεύσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, όπως αναφέρει το pelop.gr. Οι μεταμοσχεύσεις έγιναν σε μια 29χρονη και έναν 28χρονο και πραγματοποιήθηκαν στο «Παπαγεωργίου», με επικεφαλής τον καθηγητή Οφθαλμολογίας ΑΠΘ, Νικόλαο Ζιάκα.

propoli

«Η μία μεταμόσχευση στην 29χρονη έγινε χθες, ενώ σήμερα έγινε η μεταμόσχευση στον 28χρονη λήπτη. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλο αυτό είναι οι γονείς της 14χρονης, που αποφάσισαν να δωρίσουν ζωή στους συνανθρώπους μας. Μετά τη συγκεκριμένα δωρεά ξεκίνησε ένα “κύμα” δωρεάς οργάνων, καθώς αναμένεται σήμερα να γίνουν άλλες δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από μία δότρια 58 ετών σε έναν 60χρονο λήπτη, καθώς και από μία 70χρονη δότρια σε έναν 80χρονο λήπτη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο μέσα στην εβδομάδα. Μακάρι να διαρκούσε αυτό το “ρεύμα” δωρεάς οργάνων, αλλά δυστυχώς διαρκεί λίγο», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζιάκας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από την αρχή του έτους, όπως σημειώνει ο κ. Ζιάκας, «έχουν γίνει 25 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 14χρονης Χριστίνας προέκυψαν έξι μεταμοσχεύσεις μόλις μέσα σε μία εβδομάδα».

Δείτε επίσης: Λάμπρος Κωνσταντάρας για Φαίη Σκορδά: «Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι»

Loading