Πάτρα: Χειρουργός έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ανήλικης γιατί δε δεχόταν να την εξετάσει

«Ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχαν πάρει αίματα»

Κορόνα – γράμματα έπαιξε τη ζωή μιας ανήλικης ένας γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σύμφωνα με καταγγελίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο συγκεκριμένος γιατρός, χειρουργός, αρνήθηκε να δει την ασθενή, όπως κατήγγειλε η νοσηλεύτρια που τη συνόδευε.

Όπως αναφέρει η νοσηλεύτρια που συνόδευε την ανήλικη, η ασθενής αποχώρησε από το νοσοκομείο του Ρίου και πήγε σε άλλο, λόγω του ότι ο εφημερεύων χειρούργος δεν την εξέταζε.

Όπως αναφέρει η νοσηλεύτρια, έφτασε μαζί με την κόρη της στο ΠΓΝΠ στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με οξεία κοιλία, πυρετό 38,1 και αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Οι παθολόγοι ζήτησαν τρεις φορές από το χειρουργό να εξετάσει την κοπέλα, ωστόσο «ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχαν πάρει αίματα, Ro θώρακος, u/s κ.λπ. Δηλαδή, έπρεπε οι παθολόγοι να κάνουν τη “λάντζα” και μετά θα μας δεχόταν» μεταφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η ανήλικη είχε σκωληκοειδίτιδα

Μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος, η 6η ΥΠΕ αντέδρασε άμεσα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr.

Η ανήλικη εν τέλει πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας στο οποίο χειρουργήθηκε. Είχε σκωληκοειδίτιδα και αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Οι γιατροί του νοσοκομείου με το που είδαν το κοριτσάκι, είπαν ότι αν αργούσαν να πάνε στο νοσοκομείο ένα 24ωρο τότε θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, ένας 49χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή γιατί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» διότι δεν μπορούσε να τον εξετάσει κανείς, αφού δεν εφημέρευε το νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Παγώνη: «Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται» (vid)