Πάτρα: Ερωτηματικά για τον θάνατο της Ίριδας – Τι ώρα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου διέψευσε την αδερφή της

Υπό διερεύνηση εξακολουθεί να βρίσκεται η υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα έβγαιναν γρήγορα, εν τέλει όμως θα καθυστερήσουν κι άλλο αφού αναμένεται να σταλούν και στο εξωτερικό.

propoli

Αυτήν την περίοδο οι Αρχές αναμένεται να αρχίσουν να εξετάζουν τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το βρέφος πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Εκείνο το βράδυ, εκτός από τη μητέρα των κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγκου κοιμήθηκε στο σπίτι και η αδερφή της Δήμητρα. Η ίδια, μιλώντας στο Star είπε ότι το μωρό ξύπνησε περίπου στις 07:30 και η μητέρα του, του έβαλε την πιπίλα στο στόμα.

Στη συνέχεια πριν από τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μάλιστα ανέφερε ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ήταν πριν από τις 11». Αρχικά ειδοποιήθηκε ο πατέρας των κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης και στη συνέχεια αφού έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι… «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει ένα ντοκουμέντο του ΕΚΑΒ στο οποίο ακούγεται η συνομιλία που είχε το κέντρο με το ασθενοφόρο το οποίο πήγαινε στο σπίτι της οικογένειας. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11:37 και κατάφερε να φτάσει άμεσα στο σημείο, στο οποίο ήταν ήδη εκεί ο Μάνος Δασκαλάκης.

Το δεδομένο αυτό προκαλεί νέα ερωτήματα. Τελικά πότε βρήκαν νεκρό το μωρό; Και αν η θεία του θυμάται καλά για ποιον λόγο ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ… σχεδόν μία ώρα αργότερα;

Τελικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προφανώς είχε πεθάνει στον ύπνο του.

Σε σχέση με το χρονικό της τραγωδίας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε:

«Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου , δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδε ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της.

Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της.

Νομίζω ότι ήταν ότι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Έπιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά.

Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

«Δε βλέπουμε συχνά κάτι τέτοιο»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» και είπε πως η πρώτη έκθεση αμφισβητήθηκε από τους γονείς για την περίπτωση του πρώτου παιδιού ενώ το ίδιο συνέβη και με τη δεύτερη έκθεση.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί δε βλέπουμε συχνά κάτι τέτοιο δηλαδή να χάνονται μέσα σε 33 μήνες 3 παιδιά από μία οικογένεια, και εν πρώτοις, να μην υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των θανάτων για γενετικό λόγο. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερο. Η πρώτη έκθεση αμφισβητήθηκε από τους γονείς, για την περίπτωση του πρώτου παιδιού, το ίδιο συνέβη και με τη δεύτερη έκθεση».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για εισπνοή τοξικού αερίου από την μικρή Τζωρτζίνα, ο κ. Λέων ήταν ξεκάθαρος.

«Η οικογένεια αμφισβήτησε την έκθεση για τις αλλοιώσεις στην μύτη του παιδιού. Πράγματι έχουν σημασία όλα τα σημάδια και στη μύτη είτε αφορά εξωτερικές κακώσεις είτε εσωτερικές αλλοιώσεις. Προφανώς θα συνδυαστεί με το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων. Ακόμα και ένας βελονονυγμός να εντοπιστεί από τον ιατροδικαστή, θα πρέπει να λάβει υπόψιν του όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτό. Για τους ιατροδικαστές δεν υπάρχει ουσία που να προκαλεί θάνατο και να μην βρεθεί», συμπλήρωσε.

Τέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιος γρίφος στην υπόθεση.

Δείτε επίσης: Πάτρα – Συγκλονιστική εξέλιξη: Η Τζωρτζίνα εισέπνευσε δηλητηριώδες αέριο – Έγκλημα ο θάνατος της

Loading