Πάτρα: Εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς στο εξωτερικό (vd)

Την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διευκόλυνε συστηματικά την παράνομη έξοδο – προώθηση αλλοδαπών από την Ελλάδα στο εξωτερικό, πέτυχε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας από τη Δευτέρα Ιουλίου και ολοκληρώθηκε χθες στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 7 μελών της οργάνωσης (6 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός), ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη (7 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί).

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

20 αλλοδαποί σε φορτηγό με καρπούζια

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό 20 αλλοδαπών, σε ειδική κρύπτη εντός φορτηγού – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία.

Το φορτηγό, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει το 2016, κατασχέθηκε, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες αλλοδαποί.

Παράλληλα, από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατασχέθηκαν 1.030 ευρώ, 2 εισιτήρια επιβατών, 15 κινητά τηλέφωνα, 4 τραπεζικές κάρτες, σφραγίδα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε συστηματικά στο πεδίο της παράνομης διακίνησης και προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό, έχοντας διαρκή δράση, κεντρική διάρθρωση και καθορισμένους ρόλους για την επίτευξη των σκοπών της, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο πραγματοποίησε ή επιχείρησε άλλες 7 περιπτώσεις εξόδου – προώθησης αλλοδαπών από την Ελλάδα με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμανιών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης: Ανακοίνωση ΕΛΑΣ: Κυκλοφορεί mail απάτης – Μην το ανοίξετε