Πάτρα – Λέκκας για την κατάρρευση γέφυρας: «Υπήρχαν προβλήματα εδώ και 15 χρόνια»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, η κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα αποτελεί ένα αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας αμέλειας που διήρκεσε 15 χρόνια.

Το γεγονός ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στατικότητας ήταν γνωστό εδώ και καιρό, και αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν κατάλληλα.

propoli

Ο ίδιος αναφέρει ότι το πρόβλημα προέκυψε κατά τη διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας, με αποτέλεσμα την ανεπιθύμητη κατάρρευσή της.

Τα συμβάντα που εκτυλίχθηκαν μοιάζουν με το οδυνηρό σκηνικό μιας φονικής σεισμικής δόνησης, όπου οι διασώστες αναζητούν με αγωνία κάθε ίχνος ζωής κάτω από τα ερείπια.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε υποδεικνύει την ανάγκη για προληπτικότερη και πιο σοβαρή προσέγγιση όσον αφορά τη συντήρηση των κατασκευών, προκειμένου να αποφευχθούν τα τραγικά αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτήν την έκρηξη παραλειπόμενων.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε στην ΕΡΤ, ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς.

«Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες», ανέφερε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.

Δείτε επίσης: Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων – Ένας νεκρός και ένας πολυτραυματίας

Loading