Πάτρα: Νέα δωρεά οργάνων από 68χρονη σε τρεις ασθενείς

Μια 68χρονη που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας δώρισε τα όργανά της.

Η 68χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με εγκεφαλική αιμορραγία.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης γιατροί, νοσηλευτές και ΕΚΑΒ βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα για τη λήψη και μεταφορά των οργάνων.

Η ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επικεφαλής τον συντονιστή μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Παθολόγο – Εντατικολόγο, επιμελητή Α΄της ΜΕΘ Ενηλίκων, Βασίλειο Καραμούζο και την αναπληρώτρια καθηγήτρια και διευθύντρια της ΜΕΘ Ενηλίκων του ίδιου νοσοκομείου, Φωτεινή Φλίγκου μερίμνησε για τα διαδικαστικά που προβλέπονται πριν από τη λήψη των οργάνων. Αυτό σημαίνει ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και αποστολή όλων των στοιχείων για έλεγχο και για την ανεύρεση των κατάλληλων υποψηφίων ληπτών. Από τη στιγμή που ο ΕΟΜ ανάψει το πράσινο φως, αναλαμβάνει η ομάδα των χειρουργών.

Η ομάδα του επιμελητή Α΄ από το Ιπποκράτειο αφαίρεσε το ήπαρ και μέσω του Αράξου αεροπορικώς το μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου θα μεταμοσχευτεί σε ασθενή.

Η ομάδα του επίκουρου καθηγητή χειρουργικής και εξειδικευμένου στις μεταμοσχεύσεις του ΠΓΝΠ, Νικολάου Καρύδη, αφαίρεσε τους νεφρούς, οι οποίοι θα μεταμοσχευτούν σε ασθενείς του «Ευαγγελισμού» και του Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών.

Οι κερατοειδείς ελήφθησαν από τους γιατρούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, με επικεφαλής τον Μενέλαο Κανάκη. Η όλη διαδικασία πλαισιώθηκε από αναισθησιολόγους με επικεφαλής την κ. Φλίγκου.

Δείτε επίσης: Άραξος: Αεροδιακομιδή 40χρονου που υπέστη εγκεφαλικό σε νοσοκομείο της Αθήνας

Loading