Πάτρα: Οι αναρτήσεις της μητέρας σε σελίδες μαμάδων

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της μητέρας σε γκρουπ μαμάδων στο facebook, και τα τρία παιδιά φαίνεται να είχαν συχνά προβλήματα, άλλοτε μικρά και άλλοτε πιο σοβαρά.

Από το 2015 έως το 2019, η μητέρα ζητούσε συμβουλές από άλλες γυναίκες, τόσο για δικά της θέματα.

Ειδικότερα, η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τα τρία αδικοχαμένα αγγελούδια, γράφει για τα προβλήματα υγείας των παιδιών της και ψάχνει όπως θα δούμε άλλες μητέρες για να ζητήσει συμβουλές. Με ορισμένες να απορούν, αφού όπως της γράφουν για τέτοια θέματα, υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο οι γιατροί.

Η αρχή γίνεται το 2016 όταν η Τζωρτζίνα ήταν μόλις 2,5 ετών. “Καλησπέρα σας, την Πέμπτη η μεγάλη μου κόρη 2,5 ετών θα κάνει μια επέμβαση λίγο κάτω από το φρύδι, να αφαιρέσει μια κύστη όφρεος. Θα κάνει 3 ραμματάκια αλλά είναι πολύ ζωηρή. Έχει κανείς, κάποιας μανούλας το παιδάκι κάτι παρόμοιο; Φοβάμαι πως θα πειράζει τα ράμματα μετά”, έγραψε σε μία ανάρτησή της η μητέρα των κοριτσιών.

Στο ίδιο γκρουπ η μητέρα ζητάει συμβουλές και για τον εαυτό της, με ορισμένες από τις γυναίκες που βλέπουν τα μηνύματα, να της απαντούν απορημένες… “Καλημέρα σας και καλό μήνα! Θα ήθελα τις γνώμες και τις εμπειρίες σας. Είμαι στη 13 εβδομάδα κύησης στο δεύτερο παιδάκι. Η κόρη μου είναι 1,5. Είχα πόνους χαμηλά και χθες ο γιατρός μου είπε… Είχε κάποια παρόμοια εμπειρία; Χρειάζεται ακινησία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων”.

Ο γιατρός δεν σε συμβούλεψε;“, της απάντησαν στην ανάρτηση κι εκείνη έγραψε: “Εννοείται, απλά ήθελα να ακούσω και άλλες περιπτώσεις ή εμπειρίες. Είναι τόσο σοβαρό όσο μου είπε; Απλά εμπειρίες ήθελα να ακούσω”.

Τον Ιούνιο του 2016, στα 27 της χρόνια είναι μητέρα δύο παιδιών. Της Τζωρτζίνας που έχει κλείσει τα τρία και της Μαλένας που έχει γεννηθεί πριν από λίγους μήνες.

Καλημέρα σας, έχει κάποιας μανούλας το παιδάκι ατοπική δερματίτιδα να ρωτήσω κάποια πράγματα; Εμένα είναι 10 μηνών και όλο το χειμώνα ήταν σε ύφεση και τώρα σε έξαρση. Ενώ είμαι διαρκώς με τις ενυδατικές της“.

“Εμείς την αντιμετωπίσαμε με άμυλο πατάτας. Το παίρνεις από το φαρμακείο. Κάνεις μπάνιο με αυτό δηλαδή γεμίζεις μια λεκάνη νερό και βάζεις μια χούφτα από αυτό, το διαλύεις και βάζεις το μωρό μέσα για 15 λεπτά. Ξεπλένεις απλώς και το σκουπίζεις. Το κάναμε“, ήταν μία από τις απαντήσεις.

Άλλη απάντηση ήταν η εξής: “Να φοράτε μακριά μπιτζαμούλα αφού έχει στα πόδια για να μην έρχεται σε επαφή απευθείας με τη σκόνη. Όσο και αν σφουγγαρίσεις η σκόνη είναι παντού. Μακριά βαμβακερή λεπτή μπιτζαμούλα και φαρδιά να μην ακουμπάει”.

Τα μηνύματα της μητέρας είναι αλλεπάλληλα. Κάποιες φορές για τα παιδιά και άλλες για τον εαυτό της… “Μανούλες, με κόλλησε η μεγάλη μου η κόρη γαστρεντερίτιδα. Είμαι πολύ χάλια, ενώ το θηριάκι μου την πέρασε ελαφρά. Όσες δεν έχετε βοήθεια από κάπου τι κάνετε όταν αρρωστήσετε και δεν μπορείτε καθόλου; Μου έρχεται να καταρρεύσω”.

Αχ αυτή η κορτιζόνη αλλά και το αερολίν από τη μάσκα εμένα, με είχε βγάλει εκτός λειτουργίας. Υπομονή, θα γίνει καλά το μωράκι σου και θα στρώσει πάλι ο ύπνος. Και στο λέω εγώ που τον έχω από δύο μηνών με βρογχιολίτιδα. Τώρα 6 μηνών και όταν αρρωσταίνει πάλι χαλάει ο βραδινός του ύπνος”, της απάντησαν σε ανάρτηση.

Δεν ήξερα ότι η κορτιζόνη προκαλεί υπερένταση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ“, έγραψε η μητέρα των κοριτσιών.

Σε κάποια μηνύματα η μητέρα δείχνει να θέλει να διασταυρώσει τη διάγνωση που έκαναν οι γιατροί και σε άλλα εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη από αυτά που της είπαν… “Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου, για μια αγκαλιά έστω και πονάω. Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς, ο καθένας τη δική του διάγνωση”.

Καλημέρα σας, πριν 11 μέρες επισκέφθηκα την παιδίατρο, με τη μικρή μου κόρη, 17 μηνών και μας είπε ότι έχει μέση εκρηκτική ωτίτιδα και στα δύο αυτάκια της. Της έδωσε αντιβίωση, αλλά η μικρή από τότε και λίγο νωρίτερα δεν μου κοιμάται τα βράδια. Πετάγεται σχεδόν κάθε 20λεπτο και κλαίει. Η παιδίατρος μου είπε ότι ίσως είναι από τα αυτάκια της. Όμως γιατί δεν πετάγεται και τα πρωινά και το κάνει μόνο τη νύχτα; Στο μεσημεριανό ύπνο, πετάγεται μόνο 1-2 φορές. Έχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία;“.

Δείτε επίσης: CNN Türk: Πότε θα είναι η καλύτερη χρονική συγκυρία για να εισβάλλει η Τουρκία στα νησιά