Πάτρα: Συνεχίζεται το μυστήριο με τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας – Τι λένε οι ιατροδικαστές για την «εξωτερική παρέμβαση»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ για όσο διάστημα η 9χρονη ήταν υπό παρακολούθηση 

Εχθές ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο MEGA πως οι καταγραφές του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στην καρδιά της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα στο κορίτσι.

Ο βηματοδότης δεν είχε τεθεί σε λειτουργία το διάστημα που η 9χρονη βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε για λίγες στιγμές πριν το κορίτσι φύγει από τη ζωή.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για ένα μικρό διάστημα επειδή η 9χρονη εμφάνισε βραδυκαρδία, μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους πρόκειται για φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν από παθολογικό αίτιο, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση-αίτιο. Υπενθυμίζεται πως τη Τζωρτζίνα συνόδευε πάντα συγγενικό πρόσωπο.

Σχετικά με το στοιχεία που «δείχνει» ο απινιδωτής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δημόσια μαρτυρία του θεράποντος ιατρού για τον απινιδωτή αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο. Ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να δούμε στη νεκροία είναι οι αρρυθμίες. Μπορούμε να δούμε όλες τις συνθήκες αλλά όχι τις αρρυθμίες. Μένει η τρίτη διερεύνηση προκειμένου να δούμε τα νέα στοιχεία. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική παρέμβαση για να αποκλειστεί μία αιτία θανάτου, αυτή του ο αιφνίδιος θάνατος από αρρυθμίες», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση, οι ιατροδικαστές θα πρέπει να δώσουν μία αιτία θανάτου. Το τρίπτυχο που δίνουμε σε κάθε θάνατο είναι, τα παθολογικά αίτια, η εγκληματική ενέργεια και η αυτοκτονία.»

Συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από 4 νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας και μαζί τους οι επτά ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση.

Δείτε επίσης: Δολοφονία Άλκη: Απολογείται σήμερα ο 20χρονος που παραδόθηκε στις αλβανικές αρχές – Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον 12ο