Πάτρα: Tα πρώτα στοιχεία από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες

Το τάμπλετ της 9χρονης φαίνεται πως δίνει σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 υψηλόβαθμη πηγή σημείωσε ότι το τάμπλετ ανέδειξε επιβαρυντικά στοιχεία για την κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή εντοπίστηκαν αναζητήσεις και επικοινωνίες που όπως είπε χαρακτηριστικά καίνε την Ρούλα Πισπιρίγκου”.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κάποιος αναζήτησε μία ουσία -φαρμακευτική ουσία- και η Google στη συνέχεια έστελνε ειδοποιήσεις με παρόμοια φαρμακευτικά υλικά.

Οι αναζητήσεις αυτές έγιναν πριν η Τζωρτζίνα χάσει τη ζωή της.

Το τάμπλετ είχε ταφεί μαζί με την 9χρονη και στη συνέχεια έγινε εκταφή του προκειμένου να αναλυθεί από τους ειδικούς για τυχόν ευρήματα.

Βρέθηκε nor – κεταμίνη και στα ούρα της Τζωρτζίνας

Ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης είπε στην εκπομπή «Live News» ότι η εμφάνιση της ουσίας nor – κεταμίνη στα ούρα της 9χρονης σημαίνει ότι όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί την οδό του μεταβολισμού, που είναι η φυσιολογική διαδικασία.

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη. «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της»

Σχετικά με τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη του κοριτσιού είπε ότι δεν εντοπίστηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» σημείωσε ο κ. Κούτσης.

Ορίστηκε καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Μετά από αίτημα της κ. Σαλάπα για ορισμό ειδικού επιστήμονα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Μαρία Γκανέ, που βάσει του νόμου έχει την ανώτατη εποπτεία της ανάκρισης, όρισε την Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια, διευθύντρια του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, να συνεπικουρήσει την έρευνα σε θέματα που απαιτούν εξειδικευμένη γνώση για την ακριβέστερη διάγνωση και κρίση  γεγονότων κομβικής σημασίας.

Στο αίτημα που υπέβαλε η 18η Τακτική Ανακρίτρια προς την Εισαγγελία Εφετών, όπως ορίζεται από την Ποινική Δικονομία, υπογραμμίζεται πως απαιτείται ειδικός επιστήμονας επί θεμάτων ιατροδικαστικής ο οποίος θα μπορούσε να επισημάνει στη δικαστική λειτουργό περαιτέρω ενέργειες που θα συμβάλουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αίτημα αναφέρονται τα εξής: «Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι  τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής, αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της,  ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής  επιστήμης, εμείς  θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Δείτε επίσης: Γρηγόρης Λέων: Η Ίριδα όχι μόνο έχει δώσει τη χαριστική βολή αλλά δείχνει και τους δράστες