Παυλάκης: Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας

«Τα εμβόλια είναι θαυμαστά αλλά δεν είναι θαυματουργά. Δεν θα υπάρξει ανοσία αγέλης αυτό το καλοκαίρι με τα εμβόλια που υπάρχουν. Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει ούτε τον χειμώνα» τόνισε ο Γ.Παυλάκης

«Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα. Κανείς δεν είναι ασφαλής, σε κανένα μέρος του κόσμου. Εάν η Ελλάδα αποκοιμηθεί, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ιατρικής, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σημείωσε πάντως ότι με κοινωνική ευθύνη όλων μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα κορωνοϊού.

Εξάλλου, για τις μεταλλάξεις τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος τα νέα στελέχη του ιού να είναι πιο ισχυρά. «Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου» είπε. Επέμεινε στο ότι χωρίς μέτρα όλα γίνονται δυσκολότερα, ενώ δήλωσε ότι μπορεί να πληρώσουμε τη χαλάρωση των μέτρων.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τα αντισώματα, τόνισε ότι όσοι νόσησαν τα διατηρούν και μετά από 8 με 10 μήνες, ενώ αυτοί που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να μην αναπτύξουν καλή ανοσία.

Δείτε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας – Πανδημία και εμβολιασμοί στο επίκεντρο