Πέλλα: Ακραίο περιστατικό bullying – Έσβησαν τσιγάρο στο μάγουλο μαθητή

Ακόμα ένα περιστατικό bullying έρχεται να συγκλονίσει την κοινωνία, καθώς στην Πέλλα μια παρέα πέντε ατόμων επιτέθηκε σε 14χρονο.

Σοκάρει η νέα επίθεση στην περιοχή της Σκύδρας, με θύμα έναν 14χρονο, στο μάγουλο του οποίου έσβησε τσιγάρο ένας 15χρονος από το ίδιο σχολείο.

propoli

«Έρχεται και πατάει το τσιγάρο όλο στο μάγουλο. Εγώ εκείνη την στιγμή τα έχασα, έπεσα κάτω από τον πόνο, πήρα το 100. Και εκεί πέρα που ερχόντουσαν οι άλλοι να δουν αν είμαι καλά, αν ζαλίζομαι και θα λιποθυμήσω έρχεται αυτός και μου λέει ‘για να δω, πολύ σε έκαψα;’ Μου λέει ‘καλά σε έκανα’», λέει στο MEGA.

Συνεχόμενο bullying

Ο άγριος βασανισμός του παιδιού ωστόσο, δεν είναι ο πρώτος. Όπως λέει ο μαθητής και, σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του στους αστυνομικούς, το μαρτύριό του ξεκίνησε τα περασμένα Χριστούγεννα.

Πέντε συμμαθητές του τον κακοποιούσαν ακόμα και μέσα στο σχολείο, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να επιχειρήσουν να τον πνίξουν.

«Μου άρπαξε τη ζακέτα, μου την πέρασε στον λαιμό και άρχισε να με σφίγγει και εγώ προσπαθούσα να την βγάλω. Δεν τα κατάφερα και τον είδε ένας φίλος μου και πήγε τον έσπρωξε».

Η μητέρα του παιδιού καταγγέλλει ότι οι καθηγητές δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να σταματήσει το bullying και ότι το κίνητρο των επιθέσεων είναι η καταγωγή της οικογένειας. «Του έλεγαν γύρνα στη πατρίδα σου θα σε σκοτώσουμε».

«Δρουν και κατά άλλων παιδιών»

«Μια ομάδα 5 ατόμων δρα κατ’ εξακολούθηση σε βάρος όχι μόνο του δικού μου εντολέως αλλά και άλλων παιδιών με αφορμή πάντα κάτι ασήμαντο», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου, Αντώνης Ξυλουργίδης.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν καταγγελθεί αυτά τα περιστατικά και εντός του σχολικού περιβάλλοντος».

Το συμβάν έγινε στο Γυμνάσιο της Καλής του δήμου Σκύδρας και σύμφωνα με τον κ. Ξυλουργίδη δεν είναι το πρώτο.

«Την προηγούμενη ημέρα ο ίδιος άνθρωπος τον είχε χτυπήσει με ένα δαχτυλίδι στο μέτωπο», τονίζει, επισημαίνοντας πως το τσιγάρο που κατέληξε στο μάγουλο του μαθητή, προοριζόταν για το… μάτι του.

«Ο δράστης επιχείρησε να τοποθετήσει το αναμμένο τσιγάρο μέσα στο μάτι του, δεν τα κατάφερε και του προκάλεσε έγκαυμα στο μάγουλο».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του 14χρονου, τα βασανιστήρια που ζούσε από την ομάδα των νταήδων, τα είχε κοινοποιήσει στη διευθύντρια και την υποδιευθύντρια του σχολείου, οι οποίες «δυστυχώς δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα».

«Η ειρωνεία είναι ότι συμμετέχουν στην σχολική δραστηριότητα», λέει ο κ. Ξυλουργίδης για τους 15χρονους νταήδες, οι οποίοι έχουν προκαλέσει και άλλα προβλήματα στο σχολείο, επιτιθέμενοι και ε άλλους μαθητές.

«Έχει καταγγελθεί και άλλο περιστατικό από κοπέλα. Υπάρχει μια εκτεταμένη δράση ανηλίκων. (…) Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα η ποινή, γιατί μιλάμε για συνεχομένη παραβατική συμπεριφορά».

Μετά την καταγγελία της μητέρας του 14χορνου, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου «κινήθηκε η διαδικασία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό».

Ο 14χρονος έχει εγκαύματα δευτέρου βαθμού, με την υπόθεση να «βρίσκεται στην κύρια ανάκριση» και τις Αρχές να εξετάζουν και άλλες καταγγελίες μαθητών.

Δείτε επίσης: Μπλίνκεν: ΗΠΑ και Κίνα οφείλουν να χειρίζονται τις διαφωνίες τους «υπεύθυνα»

Loading