Πέλλα: Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολες ώρες για τον νομό Πέλλας, που από χθες έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες

Τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών έχουν καλυφθεί από νερό στους δήμους Αλμωπίας και Σκύδρας, ενώ πλημμύρισαν καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία Αριδαίας. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για να συνδράμει. Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, αναμένεται να ζητήσει να κηρυχθεί η Πέλλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών.

Σήμερα μεγάλες είναι οι ποσότητες νερού και φερτών υλικών που κατεβαίνουν από τα βουνά. Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή της Σκύδρας πάνω από 25.000 στρέμματα κυρίως με δενδροκαλλιέργειες καθώς έχει σπάσει ένα ανάχωμα στην τάφρο του Δροσερού. «Προσπαθούμε με μηχανήματα να κρατήσουμε τα νερά να μην πάνε προς τα σπίτια», τόνισε ο κ. Τζαμτζής

Στον δήμο Αλμωπίας ήταν τόσο δυνατή η βροχόπτωση και μεγάλη η ποσότητα νερού που έπεσε, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πόλη της Αριδαίας. Σε καταστήματα και υπόγεια προκλήθηκαν ζημιές με τους κατοίκους σε απόγνωση να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Ανάλογη η εικόνα από χθες και στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια. Από σήμερα συνεργεία του δήμου, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης στους πληγέντες.  «Είχαμε 206 χιλιοστά βροχής σε 6-7 ώρες, όταν ολόκληρο τον χρόνο βρέχει στην περιοχή 760 χιλιοστά», τόνισε.

Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, την Πολιτική Προστασία.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά. Πέμπτη – Παρασκευή προβλέπονται ως οι πιο επικίνδυνες ημέρες με πιθανά προβλήματα από τις ισχυρές βροχές – καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και από τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Δείτε επίσης: ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων- Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χιόνια