(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πισπιρίγκου: «Κατά λάθος κεταμίνη δεν δίνει κανένας» ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου Παίδων

Στην υπόθεση Πισπιρίγκου αναφέρθηκε ένας γιατρός του νοσοκομείου Παίδων ο οποίος σχολίασε τα όσα υποστήριξε η μητέρα των τριών κοριτσιών.

Ο γιατρός έκανε λόγο για ανυπόστατη υπερασπιστική γραμμή για το πρωτόκολλο που ακολουθούν οι γιατροί αναφορικά με την κεταμίνη. Ο γιατρός τόνισε ότι «αυτά που λέει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης για την κεταμίνη είναι ανυπόστατα. Η κεταμίνη είναι ένα κατασταλτικό φάρμακο που βρίσκεται μόνο στην ΜΕΘ και σε χειρουργεία είναι για την πρόκληση και διατήρηση της αναισθησίας. Χορηγείται μάλιστα με συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Υπάρχουν δυο βιβλία, η «νοσηλεία της προϊσταμένης» και το βιβλίο νοσηλείας των γιατρών. Όλα φαίνονται εκεί πέρα. Ότι γίνεται είναι καταγεγραμμένο. Τι ώρα δίνονται τα φάρμακα, πότε γίνεται νοσηλεία και πόση δόση παίρνει ο άρρωστος».

«Κατά λάθος κεταμίνη δεν δίνει κανένας»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε:

«Κατά λάθος κεταμίνη δεν δίνει κανένας. Υπάρχουν υπογραφές των γιατρών το τι δίνουν σε κάθε παιδί. Κάθε νομικός έχει δικαίωμα να πει ότι θέλει αλλά να συκοφαντεί τους γιατρούς είναι αστείο πράγμα. Δεν θα ασχοληθούμε με το τι λέει η κ. Πισπιρίγκου και η υπεράσπισή της. Γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία έχουν δώσει κατ’ επανάληψη καταθέσεις με λεπτομέρειες στις Αρχές και θα επαναλάβουν αυτά που κατέθεσαν στο δικαστήριο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να διασωθεί το κύρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και των γιατρών.

«Είναι κρίμα να δημιουργούμαι την εντύπωση ότι εμείς δεν παρέχουμε υπηρεσίες ασφαλείς», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκος.

Δείτε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Ιατροδικαστής «αθωώνει» την 34χρονη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας – «Η κεταμίνη δόθηκε από τους γιατρούς»

Loading