Στην ψηφιακή ταυτότητα εμφανίζονται μόνο το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας και ένα QR code για την αυτοματοποιημένη επαλήθευση.
Τη δυνατότητα εισαγωγής ψηφιακής ταυτότητας στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν πλέον οι πολίτες, ώστε να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
Η δυνατότητα προστέθηκε τη Δευτέρα στο Covid Free Gr Wallet και γίνεται με σύνδεση των βασικών στοιχείων μέσω Taxisnet ή με κάποιον συμβαλλόμενο φορέα ή οργανισμό (π.χ τράπεζα).
Στη ψηφιακή ταυτότητα εμφανίζονται μόνο το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας και ένα QR code για την αυτοματοποιημένη επαλήθευση.
Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την όποια μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store.
Οι χρήστες της εφαρμογής, μετά την ενημέρωση της σε Google Play Store και Apple App Store, μπορούν να βρουν την επιλογή στα δεξιά, δίπλα από το πιστοποιητικό Covid-19.
Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας έχει ως στόχο να περιοριστεί η συμφόρηση από τον έλεγχο πιστοποιητικών στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και άλλων συναφών χώρων, την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία για την έλευση της παραλλαγής Omicron εν μέσω εορταστικής περιόδου.
Δείτε επίσης: Πρόβλεψη Τζανάκη για 13.000 κρούσματα – Τι είπε για τη θετικότητα (vids)
- Μάχη όλη τη νύχτα στη Δυτική Αττική: Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Ζώδια σήμερα: Τα Do’s και Don’ts της Τρίτης 04.08.2026
- Γιορτή σήμερα 4 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν και οι Άγιοι Επτά Παίδες της Εφέσου
- Σοκ στην Αττικοβοιωτία: Πάνω από 130.000 στρέμματα κάηκαν από τις πυρκαγιές
- Σοκ στη Θεσπρωτία: Νεκρός 20χρονος Χιλιανός σε χαράδρα κοντά στο Μαυρομάτι
![]()
