Σύμφωνη είναι η Ελλάδα με την πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού εννέα μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι το λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μία ημέρα πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας. Παράλληλα, σημείωσε ότι φαίνεται πως το τέταρτο κύμα αρχίζει να επιπεδώνεται επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείωση 24% στα κρούσματα σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα. Επίσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι καταγράφεται μεγαλύτερη πίεση στη Βόρεια Ελλάδα.
Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σλοβένικη προεδρία του Συμβουλίου έχει καταθέσει πρόταση για να ισχύσει το εννεάμηνο από την 1η Φεβρουαρίου για ταξίδια εντός Ε.Ε. (η αρχική πρόταση της Κομισιόν ήταν να ισχύσει από τις 10 Ιανουαρίου, μαζί με το άνοιγμα των ταξιδιών για εμβολιασμένους πολίτες από χώρες εκτός Ε.Ε.).
Δείτε επίσης: Σύσκεψη Μητσοτάκη με την ΚΕΔΕ: Για τις ελλείψεις προσωπικού και πόρων στους Δήμους
- Η Ελλάδα το 2100: Μείωση πληθυσμού σε επίπεδα του 1950
- Η Ελλάδα το 2100: Πληθυσμιακή συρρίκνωση σε σύγκριση με το 1950
- Ματ Λε Μπλανκ: Ο θρήνος για τον Μάθιου Πέρι και η επαγγελματική του στροφή
- Σενάρια υπέρ του Φερστάπεν για τον τίτλο στο Λας Βέγκας
- Η Ελλάδα το 2100: Μειωμένος πληθυσμός σε σχέση με το 1950