Πλαστά πιστοποιητικά: Εμπλέκονται πολλοί αστυνομικοί – Χορηγήθηκαν περισσότερα από 3.000 πιστοποιητικά

Στο γραφείο εμπλεκόμενου διοικητή βρέθηκαν 320.000 ευρώ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προκύπτει ότι εμπλέκονται δέκα εν ενεργεία αξιωματικοί αλλά και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν και απόστρατοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας αξιωματικός της Αστυνομίας ο οποίος βρίσκεται σε Τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής. Ως τώρα είναι στα χέρια της Αστυνομίας 20 άτομα, απ’ τα οποία τα 10 εργάζονται στην Αστυνομία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι εμπλέκονται σε υφαρπαγές ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Οι έρευνες, πραγματοποιήθηκαν στα τμήματα ασφαλείας της Καλλιθέας, της Ομόνοιας, της Γλυφάδας και του Ασπροπύργου. Το κύκλωμα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει τουλάχιστον 3.000 πιστοποιητικά ταυτοποίησης σε μετανάστες.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, στο γραφείο εμπλεκόμενου διοικητή τμήματος ασφαλείας στη Δυτική Αττική βρέθηκαν 320.000 ευρώ μέσα σε χρηματοκιβώτιο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα το πρωί βρέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έτσι ώστε να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκεται η δικογραφία.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη – Συνεχίζονται τα σοκαριστικά δεδομένα: 13 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο