Πλεύρης: Τέλος η μάσκα από την 1η Ιουνίου – Σε ποιους χώρους παραμένει υποχρεωτική

Από την 1η Ιουνίου δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Σε σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουνίου, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται.

propoli

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική μόνο στις μονάδες υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η υποχρεωτικότητα σε αυτούς τους χώρους θα ισχύει από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα καταργείται η μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, αν και θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για την χρήση της, όπως επίσης σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε χώρους συνωστισμού. Επίσης η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική σε μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ και άλλα.

Αναμένεται απόφαση της επιτροπής των ειδικών τη μάσκα σε σχολεία και πλοία στην επόμενη συνεδρίασή της.

Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη:

«Από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται σε όλους τους χώρους η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες. Η άρση της υποχρεωτικής μάσκας αφορά και τους εργαζόμενους.

Υποχρεωτική παραμένει σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένος και αστικά ΜΜΜ. Για τις εκπαιδευτικές δομές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα. Παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας από τον πληθυσμό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες».

Δείτε επίσης: Δωρεάν είσοδος στα μουσεία ενόψει της διεθνούς ημέρας – Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης (vid&pics)

Loading