Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ζάκυνθο λόγω κακοκαιρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο νησί της Ζακύνθου.

Πλημμύρες λόγω ισχυρής βροχόπτωσης πλήττουν από νωρίς το πρωί το νησί, με πολλές περιοχές να είναι απροπέλαστες, σύμφωνα με το imerazante.gr.

Συγκεκριμένα στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά και λίγο πριν τη διασταύρωση για Καλαμάκι η διέλευση των οχημάτων είναι σχεδόν απροσπέλαστη και παρακαλούνται όσοι κυκλοφορούν προς τα εκεί να επιλέξουν άλλη δίοδο ή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ίδια εικόνα και στην περιοχή της Αγριλίας που παραδοσιακά πλημμυρίζει καθώς οι τράφοι δεν μπορούν να αντέξουν την ιδιαίτερα έντονη και συνεχόμενη βροχόπτωση. Και εδώ θέλει μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.

Στον Άγιο Δημήτριο έχει κλείσει ο δρόμος από την περιοχή Πλακάκι μέχρι τη μάντρα Στεργιώτη, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται από Αγγερικό προς Καλιπάδο αυτή τη στιγμή.

Φυσικά αρκετοί ακόμα δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι όπως και ο ένας από τους δυο που πάει από πόλη (βενζινάδικο Τσουράκη) προς Καλαμάκι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το imerazante.gr σε περιοχή που έχουν επαναληφθεί κατολισθήσεις στο παρελθόν λίγο έξω από το Αργάσι και προς το Βασιλικό σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Ζητείται μεγάλη προσοχή προς τους οδηγούς που κυκλοφορούν προς τα εκεί, ενώ έχουν τοποθετηθεί από την Π.Ε. Ζακύνθου προστατευτικές πινακίδες ώστε να μπορέσουν τα οχήματα να διέρχονται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει έκτακτο δελτίο καιρού για επιδείνωση από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι και παρακαλούνται όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί είτε αν οδηγούν Ι.Χ. είτε αν κυκλοφορούν πεζοί καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα έντονες.

Δείτε επίσης: Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ – Ενεργοποιείται το 112