(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Πλημμύρες: Τραπεζικός λογαριασμός για δωρεά προς τους πληγέντες

«Άνοιξε» σήμερα ο τραπεζικός λογαριασμός για δωρεά προς τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, κατά τη σημερινή (18/09) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, στην οποία μίλησαν οι: Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

«Πάνω από 1.500 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί. Συνεχίζεται το έργο καταγραφής των ζημιών, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.200 αυτοψίες σε έξι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Στην πλατφόρμα αρωγής, έχουμε αποτυπώσει έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο οι ιδιώτες οι οποίοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν κάποια χρήματα με τη μορφή δωρεάς, να μπορούν να το πράξουν. Παραμένουμε πάντοτε στο πλευρό των συμπολιτών μας, τιμώντας πάντα το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπούρης.

«Όσον αφορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το πεδίο δράσης αναπτύσσεται σε τρία σημεία. Πρώτον, στη συγκέντρωση, την ταφή και την αποτέφρωση των νεκρών ζώων. Δεύτερον, καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και τρίτον, στη δειγματοληψία και εκτίμηση των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στα εδάφη και το νερό άδρευσης μετά τις πλημμύρες.

Ο ΕΦΕΤ λαμβάνει έκτακτα μέτρα άσκησης επισήμων ελέγχων, που εστιάζουν σε σημεία διανομής τροφίμων σε πλημμυροπαθείς, χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, λειτουργούσες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμενίτης.

«Μέχρι σήμερα, 10.051 κλήσεις έχουν καταγραφεί στην Πυροσβεστική, 3.451 αντλήσεις υδάτων και 3.576 συμπολίτες μας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Δεν κάναμε πίσω ούτε μία στιγμή, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, για να τούς παρέχουμε ό,τι χρειασθούν, οιαδήποτε στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρτοποιός.

Δείτε επίσης: Μακελειό στη Λούτσα: Οι Αρχές εξετάζουν φωτογραφία με τα θύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com