ΠΟΕΔΗΝ: «Βρέθηκε κρεβάτι ΜΕΘ για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας και είναι σε αναμονή 50χρονος εμβολιασμένος» (vids)

Σοβαρή καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λόγω κορονοϊού βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ο οποίος είναι γνωστός για την αρνητική στάση που έχει κρατήσει στο θέμα του κορονοϊού.

propoli

Ο Σεβασμιώτατος όμως, χρειάστηκε να διασωληνωθεί αφού η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Η ΠΟΕΔΗΝ όμως προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, κάνοντας γνωστό ότι ενώ για έναν 50χρονο εδώ και κάποιες μέρες δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ για να διασωληνωθεί, για τον Μητροπολίτη βρέθηκε κατευθείαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κοροναϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

Κοιτάξτε όμως τι συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κοροναϊο εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κοροναϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία.

Δείτε επίσης: Μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο η αδερφή του Μητροπολίτη Κοσμά (vid)

Loading