Ποινική Δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου

Ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση επιβλήθηκε στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου με τέσσερις γυναίκες να τον καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση.

Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό που διώκεται ποινικά για σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, με τον χώρο του θεάτρου να συγκλονίζεται από τις ιστορίες.

Κατά την εισαγγελική έρευνα οι καταγγέλλουσες ανέφεραν ότι υπέστησαν άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου. 

Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης από την πλευρά του αρνήθηκε με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν

Μάλιστα ένας από τους ισχυρισμούς του είναι ότι οι καταγγελλόμενες τον είχαν ερωτευτεί και για αυτόν τον λόγο γίνεται ότι γίνεται.

Οι μηνύσεις των γυναικών

Σοκάρουν τα όσα έγιναν γνωστά από τις μηνύσεις που κατέθεσαν οι τέσσερις γυναίκες καθώς ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου παρουσιάζεται σαν κακοποιητικός.

Μάλιστα μια από τις καταγγελλόμενες αναφέρει ότι ο ηθοποιός την είχε βιάσει στην ηλικία των 15 ετών ενώ μάλιστα είχαν αναπτύξει και ερωτικό δεσμό.

«Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά», φέρεται να έχει καταθέσει η νεαρή γυναίκα 

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε…»

Μάλιστα η αδερφή της κοπέλας που κατήγγειλε τον ηθοποιό επιβεβαιώνει όσα αναφέρει στην κατάθεση της η 15χρονη.

Η δεύτερη μήνυση έρχεται από μια συνάδερφο του Φιλίππου η οποία εξιστορεί όσα είχε περάσει στα χέρια του.

«Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», ανέφερε αρχικά.

Τρίτη και τελευταία μήνυση εις βάρος του ηθοποιού έρχεται από μια φοιτήτρια του στην σχολή υποκριτικής την οποία και βίασε όπως αναφέρει.

«Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγειλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ξαφνικά όμως ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου».

Δείτε επίσης: