Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Επιθεώρησης Εργασίας – Το βιογραφικό του

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Συμβούλιο Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, κατά την πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα

Η εξέλιξη αυτή σχετικά με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας έρχεται σε συνέχεια του διορισμού των μελών του στο τέλος του περασμένου έτους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης (Θεόδωρος Λύτρας, Αφροδίτη Μακρυγιάννη, Μηνάς Αναλυτής, Γεώργιος Πελεκανάκης, Μαρία Σικαλοπούλου) εξέλεξαν ομόφωνα τον κ. Λύτρα ως πρόεδρο και την κ. Μακρυγιάννη ως αναπληρώτρια πρόεδρο.

Να σημειώσουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επιλογή του διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους, που πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν τεθεί, λήγει στις 9 Φεβρουαρίου.

Οι περγαμηνές του προέδρου και της αναπληρώτριας προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης

Θεόδωρος Λύτρας: Επίκουρος καθηγητής του Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδας, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Υπήρξε μέλος σε νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές των υπουργείων Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Τουρισμού, Μεταφορών και ΥΠΕΧΩΔΕ και μέλος ΔΣ πολλών επιχειρήσεων.

Αφροδίτη Μακρυγιάννη: Οικονομολόγος, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην Οικονομία της Εργασίας. Έχει εργαστεί στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του υπουργείου Εργασίας και έχει υπάρξει σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ). Από το 2004, είναι επιστημονική συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ).

Δείτε επίσης: Ι. Μασούτης: Το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για τη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν