Πολυχρόνης Ρούντσιος – ΠΟΕΣ: «Δώσαμε και δίνουμε την μάχη στον Έβρο με ανθρωπιά και πίστη»

Το σημερινό μας ταξίδι μας οδηγεί στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα, προκειμένου να συνομιλήσουμε με τον Πολυχρόνη Ρούντσιο, πρόεδρο της ΕΣΠΕ Έβρου και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ.

Με τον Πολυχρόνη Ρούντσιο μιλούσαμε ένα μήνα στο τηλέφωνο, και είχαμε δεθεί πάρα πολύ αφού ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μας ανοίχτηκε και μας μίλησε με ειλικρίνεια για τα προβλήματα των Στρατιωτών στον Έβρο.

Με την άφιξή μας στην Ορεστιάδα, επικοινωνήσαμε και αποφασίσαμε να πάμε μια μικρή εκδρομή στο Τυχερό, για να βρεθούμε εκεί και να συνομιλήσουμε στην καρδιά των γεγονότων με τις μεταναστευτικές ροές.

Ένα μέρος ήρεμο αλλά συνάμα εντυπωσιακό και μαγευτικό. Λίγοι κάτοικοι και μια ζεστή κοινωνία ήταν το πρώτο πράγμα που συναντήσαμε με το που φτάσαμε στην περιοχή. Δίπλα στους ντόπιους ο Πολυχρόνης, ο οποίος μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, πλέον, έχει γίνει και αυτός ένα με την τοπική κοινωνία.

Δεν άντεξα να περιμένω πολύ ώρα και κατευθείαν τον ρώτησα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον Έβρο και στις γύρω περιοχές. Ο Πολυχρόνης μαζί με δύο συναδέρφους του κατευθείαν πήραν την πάσα και άνοιξαν την καρδιά τους στο politic.gr.

Όπως μας τόνισε ο Πολυχρόνης Ρούντσιος, οι μεταναστευτικές ροές δεν έχουν σταματήσει στον Έβρο, ούτε θα σταματήσουν, ωστόσο οι καταστάσεις είναι πολύ πιο ήρεμες και σε καμία των περιπτώσεων δεν θυμίζουν τα γεγονότα του 2020.

Οι καθημερινές περιπολίες του Ελληνικού Στρατού και της ΕΛΑΣ στις περιοχές γύρω από τον Έβρο και στο ποτάμι, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές και οι προσπάθειες για είσοδο στην χώρα.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά αυτό το λειτούργημα – γιατί για εμάς είναι λειτούργημα – δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα», ανέφερε ο Πολυχρόνης αρχικά και πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερο εισόδημα αν είχα ασχοληθεί με τα χωράφια μου, αλλά εμένα είναι χρέος μου να υπηρετώ τον Ελληνικό Λαό».

Είναι από τα ρεπορτάζ που όσο περισσότερα γράφεις τόσο χάνουν το νόημα τους, καθώς το βίντεο με την συνέντευξη του Πολυχρόνη Ρούντσιου είναι όσο χίλιες λέξεις. Χίλιες λέξεις οι οποίες από την μια γεμίζουν αισιοδοξία για την ανθρωπιά του Ελληνικού Στρατού και από την άλλη σκοτεινιάζουν το τοπίο με τα κομμένα νυχτερινά και την πολιτική αδιαφορία.

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης μας θα δείτε μέσα από τα μάτια του Πολυχρόνη Ρούντσιου τις κρίσιμες μέρες του 2020, με τις ασταμάτητες μεταναστευτικές ροές και τις καθημερινές περιπολίες του ΕΣ και της ΕΛΑΣ σε συνολική ακτίνα 40+ Χιλιομέτρων, αλλά και την αποδοχή των προσπαθειών από την τοπική κοινωνία και επιχειρήσεις που συντήρησαν τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης μνε την κατάσταση στον Έβρο:

Δείτε επίσης: Χανιά: Κλέφτης άρπαξε 6.000 ευρώ από μαγαζί και έφυγε «κύριος»

Loading