Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Η ευλογιά των πιθήκων δεν μεταδίδεται εύκολα»

Για την ευλογιά των πιθήκων στη χώρα μας μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης

Καθησυχαστικός ως προς την εξαπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Ζαούτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. «Χθες ανακοινώσαμε το 7ο κρούσμα στην Ελλάδα, τα έξι ήταν εισαγόμενα, για το έβδομο κρούσμα δεν γνωρίζουμε την προέλευσή του. Φαίνεται να μην είχε ιστορικό ταξιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι μια λοίμωξη που πρέπει να ανησυχεί την πλειονότητα του κόσμου. «Δεν μεταδίδεται εύκολα, η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται μέσω επαφής με τις δερματικές βλάβες ή τα σωματικά υγρά», υπογράμμισε.

«7 κρούσματα σε μια χώρα με 10 εκατομμύρια ανθρώπους, μόνο ένα είναι κρούσμα χωρίς γνωστή προέλευση. Μια σπάνια ιογενή λοίμωξη που φαίνεται να έχει μια μεγαλύτερη έξαρση σε σχέση με το παρελθόν. Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς, μας προστατεύει. Δεν ανησυχούμε», σημείωσε επιπλέον ο ειδικός, προσθέτοντας πως δεν χρειάζεται να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολη η μετάδοση.

Δείτε επίσης: Χαμός στη Βουλή για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Βαρουφάκη