Πρόεδρος της ΕΕ: Η Ελλάδα, διακρίνεται για τη συνεπή και διαχρονική προσήλωσή της, στην εξέλιξη της ναυτιλίας

Η ναυτιλία αποτελεί θεματοφύλακα της ευημερίας και της εύρυθμης λειτουργίας των λαών, των κρατών και των οικονομιών τους, τόνισε σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ναυτιλιακής έκθεσης των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ.

Η ναυτιλία και οι άνθρωποί της, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της, κατάφεραν, όχι μόνο να αντιμετωπίζουν το ασταθές, κρίσιμο αυτό περιβάλλον, αλλά και να προστατεύουν καθοριστικά τη λειτουργία του παγκόσμιου οικοσυστήματος” ανέφερε η πρόεδρος των ελλήνων εφοπλιστών και ευχαρίστησε τους Έλληνες ναυτικούς και τις οικογένειες τους, που ανταποκρίνονται στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

propoli

Είπε ότι η ναυτιλία μεταφέρει πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου και πάνω από το 70% του εξωτερικού εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ανέφερε ότι είναι γεγονός ότι η ναυτιλία διαχρονικά γίνεται αποδέκτης πίεσης κι επίρριψης ευθυνών που δεν της αναλογούν. Χαρακτήρισε επίσης ως ύψιστη προτεραιότητα, το ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο να συμβάλλουν στην πρόοδο και στην εξέλιξη της ναυτιλίας και όχι στη δημιουργία αδιεξόδων.

Αναφερόμενη στη μετάβαση της ναυτιλίας στη πράσινη εποχή είπε ότι η ναυτιλία, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται λύσεις ρεαλιστικές, λύσεις που θα προχωρήσουν τον κλάδο, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα, διακρίνεται για τη συνεπή και διαχρονική προσήλωσή της, στην εξέλιξη της ναυτιλίας με νεότευκτα πλοία και νέες τεχνολογίες.

Τόνισε εξάλλου ότι η ΕΕΕ, σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινά μία παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης με ένα σαφές, ηχηρό, οικουμενικό μήνυμα: «Navigating the Future of Sustainable Shipping». “Σας προσκαλώ να συμμετέχετε ως αγγελιοφόροι της πρωτοβουλίας αυτής. Σας καλώ να στηρίξετε την αναγκαιότητα της συντονισμένης ενεργοποίησης, όλων των συμμετεχόντων στην αλυσίδα της ναυτιλιακής δραστηριότητας. Το βιώσιμο μέλλον της ναυτιλίας μας χρειάζεται όλους!” είπε ο κ.Τραυλού.

Δείτε επίσης: Προσοχή – Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της μεταβολής του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Loading