Πρόεδρος του «Χαμόγελο του παιδιού» για bullying: Η βία δεν αντιμετωπίζεται με τιμωρητικές διαδικασίες

Πρόεδρος του «Χαμόγελο του παιδιού» – Κώστας Γιαννόπουλος – Παίρνονται κάποιες αποφάσεις ενδεχομένως ακραίες – Η βία δεν αντιμετωπίζεται με τιμωρητικές διαδικασίες

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελο του παιδιού» μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για το ζήτημα του bullying.

propoli

Ο Κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι «Παίρνονται κάποιες αποφάσεις που ενδεχομένως να είναι ακραίες. Δεν πιστεύουμε ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία, με τιμωρητικές διαδικασίες. Εμείς ξέρουμε και το έχουμε δει και έχει αποδειχθεί ότι η πρόληψη σώζει καταστάσεις πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε αντιμετώπιση κατασταλτική» 

«Για το θέμα της βίας και του bullying, η άποψή μας και μάλιστα πρέπει να πω ότι συνεργαζόμαστε και επικαιροποιήσαμε μάλιστα πρόσφατα και το σύμφωνο συνεργασίας με το Υπουργείο, πρέπει να λειτουργούμε με τους θεσμούς» τόνισε ο Κ. Γιαννόπουλος. Και συνέχισε με τα εξής: «Θέτουμε εαυτούς στη διάθεση του Υπουργείου, μιλάμε μαζί τους, τους δίνουμε προτάσεις, τους δίνουμε εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να μπορούν να κινηθούν, γιατί αυτό χρειάζεται, θωράκιση και προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που έχουμε σαν όραμα. Να μην αφήνουμε τα παιδιά έκθετα στη βία και στην προσπάθεια κάποιων να τα προσελκύσουν στην παραβατικότητα»

Επισήμανε μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος και ανέφερε πως είκοσι δύο ψυχολόγοι του Οργανισμού, «οργώνουν όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και προσπαθούν με τη σχολική κοινότητα και μαζί να ενισχύσουμε, να ενδυναμώσουμε τους εκπαιδευτικούς, να ενημερώσουμε τους γονείς, αλλά κυριότερα να μιλήσουμε διαδραστικά με τα παιδιά και όχι κουνώντας το δάκτυλο». «Βλέπουμε αποτελέσματα. Τα παιδιά τηλεφωνούν στο 1056, επικοινωνούν με το chat1056 και ζητάνε βοήθεια. Δυστυχώς έχουμε έναν αυτοκτονικό ιδεασμό την ημέρα από εφήβους» συμπλήρωσε. 

Διευκρίνισε μάλιστα πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις αυτοκτονικού ιδεασμού εφήβων λόγω σχολικού εφοβισμού, αλλά μπορεί να υπάρχουν οικογενειακά θέματα ή και άλλες αιτίες, όπως κάποια ερωτική απογοήτευση.

Loading