Προβληματικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η Όμικρον δεν έχει εκτοπίσει τη Δέλτα ο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Μιλώντας στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1, είπε ότι τα «νοσοκομεία είναι πολύ πιεσμένα καθώς δεν αποσυμπιέστηκαν καθόλου από τους ασθενείς με μετάλλαξη Δέλτα».
Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στις ΜΕΘ καταγράφεται τις τελευταίες 15 μέρες μια μικρή αύξηση κατά 10%, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι από τις περιοχές με τον μεγαλύτερο φόρτο όσον αφορά στην εικόνα του Συστήματος Υγείας.
Την ίδια ώρα, όπως υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, σε επίπεδο διασποράς «ανεβαίνουν» περιοχές όπως η Κρήτη και τις επόμενες μέρες θα φανεί αν εξέλιξη αυτή θα αποτυπωθεί και στις νοσηλείες.
Ερωτηθείς για τα υψηλά επίπεδα στα οποία παραμένουν οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας, υπογράμμισε πως η εικόνα θα ήταν διαφορετική αν τα ποσοστά εμβολιασμού ήταν υψηλότερα στους άνω των 50.
Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν είπε πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση θανάτων και διασωληνωμένων, λέγοντας χαρακτηριστικά το εξής: «θα δούμε σε μερικές εβδομάδες πώς θα εξελιχθεί η μετάλλαξη Omicron».
Πρόσθεσε πως «είναι προβληματικό που η Omicron δεν έχει εκτοπίσει τη Δέλτα», ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι ζητούν καθυστερημένα ιατρική βοήθεια νομίζοντας πως η νέα μετάλλαξη προκαλεί ήπια νόσηση.
«Δεν είναι γρίπη ή συνάχι», προειδοποίησε ο κ. Εξαδάκτυλος.
Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα η διασπορά θα ήταν ανεξέλεγκτη και η κατάσταση πολύ χειρότερη.
Δείτε επίσης: Τσεχία: Τραγουδίστρια νόσησε επίτηδες από κορονοϊό και πέθανε
- Η αινιγματική σχέση του Κάνιε Γουέστ και της Μπιάνκα Σενσόρι συνεχίζεται με χαρούμενες στιγμές στην Ισπανία
- Ιράν: Σαφείς προϋποθέσεις για συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Οι Ισπανοί προσβλέπουν σε κλάσικο στο F4 της Ευρωλίγκας
- Μπορείς να νικήσεις ένα ρομπότ; Μαραθώνιος στην Κίνα με ανδροειδή απέναντι σε ανθρώπους
- Euroleague: Το μόνο θαύμα που χρειάζεται η Ρεάλ Μαδρίτης για πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό