Πρώην διευθυντής του ΟΣΕ καταγγέλλει μίζες και συμβάσεις: «Πήρε 37 εκατομμύρια για αέρα κοπανιστό»

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΕ για τα όσα συνέβαιναν τα τλευταία χρόνια στον οργανισμό.

Την ώρα που η Αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος αναζητά μίζες βάζοντας στο μικροσκόπιο συμβάσεις και πόθεν έσχες στελεχών του ΟΣΕ τα τελευταία 15 χρόνια, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΕ αποκαλύπτει μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το «φαγοπότι» που γινόταν στον Οργανισμό όλα αυτά τα χρόνια.

«Που πήγαν τα λεφτά; Γιατί δεν φτιαχτήκανε τα έργα. Ενώ ξοδεύονται τόσα λεφτά τα οποία υποτίθεται θα καταστήσουν τον ΟΣΕ ελκυστικό στους επιβάτες, στους επιχειρηματίες ώστε να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, άρα θα αρχίσει να γίνεται απόσβεση των επενδύσεων. Στις τσέπες των εργολάβων και κάποιων συνεργάζονταν μαζί τους; Δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να πήγαν» αναφέρει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΕ. 

Ερωτηθείς γιατί η διοίκηση του ΟΣΕ αποφάσισε να καταργήσει την διεύθυνση που είχε υπ’ ευθύνη της για τη συντήρηση του δικτύου σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης είπε:

«Δημιουργήθηκε μια ΕΡΓΟΣΕ αρχικά διότι δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνοι τους από τους ανθρώπους της αγορά… Πήραν κάποιους από τον ΟΣΕ, μαζί και εγώ, αλλά σταδιακά τους διώξανε. Αφήσαν κάποιους πρόθυμους να παίξουν το παιχνίδι τους» καταγγέλει. 

Όσον αφορά για το τι διαπίστωσε ο γενικός γραμματέας δημόσιας διοίκησης σχετικά με το έργο στη σήραγγα Όθρυος ανέφερε ότι όπως διαπιστώνεται από το πόρισμα Ρακιντζή «πήρε 37 εκατομμύρια που δεν έπρεπε να πάρει για εργασίες, δηλαδή για αέρα κοπανιστό».

Δείτε επίσης: Λεωφορεία από την Hellenic Train μετά την τραγωδία των Τεμπών – Τα δρομολόγια που ξεκινούν αύριο, Τετάρτη

Loading