Προκαλεί στη σημερινή…φιέστα ο Ερντογάν: «Εμείς θα θάψουμε τους σύγχρονους Βυζαντινούς» (vid)

«Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053 θα καταφέρουμε κι εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος

Γιορτινό ήταν το κλίμα στην Τουρκία σήμερα λόγω της 569ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δίνει το παρών στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο Αττατούρκ και στην τελετή πρώτης φύτευσης δενδρυλλίων στον Εθνικό Κήπο του αεροδρομίου.

propoli

Στις δηλώσεις του είπε πως μπροστά του στέκονται πάνω από 500 χιλιάδες άνθρωποι κυρίως της νέας γενιάς για την οποία όπως τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, είναι ιδιαίτερα περήφανος.

Μίλησε για την νέα γενιά της χώρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους εθνικούς στόχους που έχει βάλει για το όραμα του 2053 για μια ισχυρή και ενωμένη Τουρκία. Οι Τούρκοι όπως ανέφερε πρέπει να μείνουν ενωμένοι ενώ συμπλήρωσε πως τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας τους είναι πιο πάνω από την πολιτική.

«Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053 θα καταφέρουμε κι εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας», τόνισε.

Ο κ. Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος με τη Ρωσία. Συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία πρέπει να συμβάλλει έτσι ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία.

Μίλησε και για την Λωρίδα της Γάζας όπου γίνονται και εκεί, όπως είπε αιματοχυσίες.  

«Λέμε στοπ στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο», τόνισε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι λέμε στοπ στην Κριμαία… 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο λόγος για τον οποίο κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη είναι επειδή ήταν η αγαπημένη πόλη του προφήτη Μωάμεθ.

Δείτε επίσης: Ερντογάν: Δεν θα περιμένει η Άγκυρα την “άδεια” της Ουάσινγκτον για μια νέα επίθεση στη Συρία

Loading