Προκλητικός Ερντογάν: «Η Ελλάδα προκαλεί τα αεροσκάφη και τους ψαράδες μας – Παραβιάζει την περιοχή μας»

Εμπρηστικές δηλώσεις και πάλι από τον Τούρκο πρόεδρο σε συνέντευξή του στο κρατικό TRT

«Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας και παρενοχλεί τους αλιείς μας, ανεβάζοντας την ένταση. Σε αυτές τις εχθρικές ενέργειες η αεροπορία μας απαντάει και θα συνεχίζει να απαντάει» σημείωσε ο Ερντογάν

Η Ελλάδα παραβιάζει την περιοχή μας

«Η Ελλάδα έχει μία επιθετική συμπεριφορά, που έρχεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αυτό που την ενοχλεί είναι ότι η Τουρκία έχει εξέχουσα θέση σε διεθνές επίπεδο και αυτό την οδηγεί σε παράνομες ενέργειες, στις οποίες εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις τις οποίες δεν εκπληρώνει, παραβιάζει την περιοχή μας» υποστήριξε. 

Typhoon

Για τους πυραύλους Typhoon σημείωσε πως «προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα. Αλλά γιατί να πανικοβάλλεται; Εμείς θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας. Μπορούν να κάνουν το ίδιο. Να έχουν το ίδιο σύστημα». «Αυτή τη στιγμή έχει βεληνεκές 560 χλμ. αλλά λέω ότι δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσουμε στα 1.000 χλμ» και πρόσθεσε πως:

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τη στάση που έχει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. Αυτή η στάση αλλά και η ψεύτικη προπαγάνδα είναι εναντίον του συμμαχικού πνεύματος. Η Ελλάδα ενοχλείται από το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο. Μένει ανήμπορη στις απαντήσεις που της δίνουμε» τόνισε

«Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά κοντά, τα οποία βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες» συμπλήρωσε.

Βίντεο – ντοκουμέντο: H προσπάθεια τουρκικής ακταιωρού να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού στο Φαρμοκονήσι

Στο βίντεο διακρίνεται το πόσο κοντά και με πόσο γρήγορα πλησιάζει το τουρκικό σκάφος το ελληνικό, με κίνδυνο να το εμβολίσει.

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» έφερε στο «φως» το βίντεο από το πρωί της 5/1 όταν το τουρκικό σκάφος επιδόθηκε σε παρενοχλητική συμπεριφορά σε περιπολικό σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου, το οποίο βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούσε εξουσιοδοτημένο εντοπισμό τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στην περιοχή όταν βρέθηκε αντιμέτωπο με το τουρκικό σκάφος.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να συγκρουστεί με το ελληνικό σκάφος και το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους έριξε προειδοποιητικές βολές ως απάντηση.

Το τουρκικό σκάφος τελικά υποχώρησε και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αθλητές ακαδημιών σχημάτισαν το όνομα του Άλκη

Loading