Προορισμοί: Η Ελλάδα ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες του κόσμου

Στη δεύτερη θέση της λίστας – Πιο ψηλά από Ιταλία και Γαλλία

Με τη χειμερινή περίοδο σε πλήρη εξέλιξη, πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε την επόμενη συναρπαστική απόδρασή μας. Είτε πρόκειται για έναν προορισμό με χειμερινό ήλιο και χιόνια για λίγες ημέρες είτε για ένα μεγαλύτερο διάλειμμα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην επιλογή του ταξιδιωτικού μας προορισμού. Μια εξαιρετικά δημοφιλής τάση αυτή τη στιγμή είναι το travel aesthetic, το οποίο θα ανακαλύψετε με μία γρήγορη ματιά στο Instagram, το Pinterest ή TikTok χρονολόγιό σας.

propoli

Το travel aesthetic trend έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός «online πίνακα διάθεσης», είτε μέσα από φωτογραφίες είτε μέσα από video είτε μέσω του συνδυασμού και των δύο, τα οποία περιλαμβάνουν εικόνες από μια συγκεκριμένη χώρα ή έναν προορισμό.

Το ενδιαφέρον γύρω από τη συγκεκριμένη τάση αυξάνεται διαρκώς με τις αναζητήσεις να έχουν εκτοξευθεί στο 81% τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Google, πράγμα που σημαίνει πως οι επιλογές γύρω από τις διακοπές μας θα επηρεάστούν στο μέγιστο από το travel aesthetic trend.

Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 9,099 αναζητήσεις και πίνακες στο Pinterest, καθώς συνδυάζει την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και τα γραφικά τοπία με μία από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες.

Με 23.198 αναζητήσεις η Ιαπωνία βρέθηκε στην πρώτη θέση, χάρη στην πολιτιστική της κληρονομιά και την σύγχρονη ατμόσφαιρά της, τις οποίες καταφέρνει να γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο. Την πρώτη πεντάδα, μετά την Ιαπωνία και την Ελλάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ινδία.

Οι 10 χώρες με τις υψηλότερες “aesthetic trend” αναζητήσεις 

  1. Ιαπωνία- 23,198
  2. Ελλάδα – 9,099
  3. Γαλλία – 9,097
  4. Ιταλία – 7,996
  5. Ινδία – 7,697
  6. Βραζιλία – 5,362
  7. Μεξικό – 4,995
  8. Κίνα – 4,062
  9. Αγγλία – 3,864
  10. Ισπανία – 3,602

Όσον αφορά στις πόλεις με τις περισσότερες αναζητήσεις για το aesthetic trend, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Παρίσι με τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Τόκιο να ακολουθούν.

Δείτε επίσης: Γυναίκα snowboarder με μπικίνι στα χιόνια (viral vid)

Loading