Προβλήματα στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία – Έγιναν απεγκλωβισμοί

Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει ήδη η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο και κυρίως στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Το επεισόδιο βροχόπτωσης βρίσκεται στην κατηγορία 3 σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι αναμένουν ακόμη πιο έντονα φαινόμενα σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στη Ζάκυνθο τέθηκαν σε κίνδυνο οι ζωές 50 Ρομά οι οποίοι ζουν σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο ο οποίος πλημμύρισε χθες. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκαν μπουλντόζες.

Απεγκλωβισμοί έχουν γίνει και από πλημμυρισμένα σπίτια ενώ έχουν κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στην Λιθακιά και το Βασιλικό με το ομώνυμο χωριό να έχει αποκλειστεί. Η πυροσβεστική επενέβη και στον Λαγανά όπου πέντε νεαροί βγήκαν βόλτα ενώ η περιοχή ήταν πλημμυρισμένη.

Σημειώνεται ότι σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, οι κάτοικοι των οποίων έχουν λάβει μήνυμα από το 112 από το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά για σήμερα, Πέμπτη (26/1).

Λόγω της κακοκαιρίας έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία σε πολλές περιοχές της χώρας, κι έτσι η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία.

Δείτε επίσης: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Σε τρία στάδια η κακοκαιρία – Που θα χιονίσει