Ψευτογιατρός: «Ήταν η ελπίδα που πιάσαμε από τα μαλλιά» ανέφερε ο αδερφός 50χρονου θύματος

Δε σταματούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τον ψευτογιατρό στα Καλύβια, αφού σύμφωνα με ασθενείς οι οποίοι κατάφεραν να γλιτώσουν από την πλεκτάνη που είχε στήσει, εκτός από τον Γερμανό γιατρό, είχε εμπλακεί υπήρχε και ένας χειρούργος – ορθοπεδικός ο οποίος έκανε τις επεμβάσεις με αντάλλαγμα λεφτά.

Κάτοικος των Καλυβίων καταγγέλλει πως πριν από τρία χρόνια ο 66χρονος τον εξέτασε για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο ισχίο και τον παρέπεμψε σε «δικό του» γιατρό για να τον χειρουργήσει, με το τριπλάσιο κόστος σε σύγκριση με τις τιμές για μια επέμβαση ρουτίνας.

«Το 2019 με είχε πιάσει το ισχίο μου και μου έκανε κάποιες ασκήσεις, μου έδωσε να κάνω μια αξονική. Με το που βγήκαν τα αποτελέσματα, πήγα στο σπίτι του, την είδε, και με έστειλε σε κάποιον ”δικό” του γιατρό, από ό,τι είπε. Όταν τον ρώτησα πόσο θα πάει η εξέταση, μου είπε 5 χιλιάρικα. Του λέω ”καλά θα τα ξαναπούμε” και έφυγα. Ψάχνοντας- την εποχή εκείνη- ήταν 1.500 ευρώ μέσω ΕΟΠΥΥ και έπαιρνα και κάποια χρήματα πίσω. Αυτά που είχαν κυκλοφορήσει για αλοιφές, τα γνωρίζω φυσικά. Κάτι είχε ακουστεί για τα Καλύβια αλλά δεν είχα πάει στο ιατρείο του. Στο σπίτι με εξέτασε», λέει ο ηλικιωμένος.

Ο ψευτογιατρός έδινε την υπόσχεση ότι οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν σκλήρυνση κατά πλάκας θα γίνουν καλά με βλαστοκύτταρα αλλά και με νευρολογικές παθήσεις.

«Μας πήρε 65.000 ευρώ και ο αδελφός μου πέθανε»

Ο αδελφός του θύματος από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος έκανε την πρώτη καταγγελία στην Αστυνομία, είπε ότι ζητά δικαίωση για τον αδελφό του και συμπλήρωσε ότι «θα ακουστούν όλα εκεί που πρέπει και θα βγουν όλα στη δημοσιότητα αλλά την ώρα που πρέπει».

«Επειδή η ασθένεια του αδελφού μου δεν ήταν ιάσιμη με τα γνωστά φάρμακα και την ιατρική επιστήμη, είχε κυκλοφορήσει, τότε, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μία καινούργια θεραπεία σε πειραματικό στάδιο με βλαστοκύτταρα και μας έδωσε ελπίδες.

Εκείνη την περίοδο μπήκε στη ζωή μας αυτός ο απατεώνας που παρουσιάστηκε ως γιατρός και μας διαβεβαίωσε ότι μπορεί να το θεραπεύσει. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ήταν η ελπίδα που πιάσαμε από τα μαλλιά, όταν δεν έχεις άλλον τρόπο να σωθείς, σε κάνει πολλές φορές να δέχεσαι και τον απατεώνα στη ζωή σου. Είναι 50-50 οι πιθανότητες να την πατήσεις» ανέφερε ο αδελφός του θύματος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι για την υπόθεση του 66χρονου που παρίστανε τον ψευτογιατρό σχηματίζεται δικογραφία και πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Ο αδελφός του θύματος ο οποίος δήλωνε φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα και παρίστανε τον φυσίατρο – νευρολόγο πήρε από τους συγγενείς του θύματος 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα του «ψευτογιατρού», απαντάει χαρακτηριστικά: «Πώς θέλετε να αισθανθεί ένας άνθρωπος που χάνει τον αδελφό του και τον εκμεταλλεύεται κάποιος πάνω στον πόνο και την ανάγκη του, καθώς δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο».

Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν

Εις βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός έδινε ψεύτικες υποσχέσεις σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε τόσο σε αυτόν όσο και σε Γερμανό γιατρό που συνεργάζονταν, είναι για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Ο εν λόγω απατεώνας από την Αθήνα αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός, προτείνοντας σε ασθενείς να δοκιμάσουν θεραπείες με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Πρόκειται για ποσά τα οποία αντιστοιχούσαν σε 15.000 και 20.000 για κάθε ένεση, ενώ από έναν ασθενή πήρε το ποσό των 150.000 ευρώ. Ο φυσιοθεραπευτής ο οποίος έλεγε ότι είναι γιατρός, είχε συνεργασία με έναν γιατρό από τη Γερμανία, ο οποίος έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης. Τα χρήματα που είχαν λάβει ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Δείτε επίσης: Τέσσερις κάμερες στο σπίτι του ψευτογιατρού στα Καλύβια