Ψηφιακή μεταρρύθμιση και προληπτική ιατρική ενισχύουν την υγειονομική περίθαλψη

Ψηφιακή μεταρρύθμιση και προληπτική ιατρική ενισχύουν την υγειονομική περίθαλψη

Ψηφιακή μεταρρύθμιση και προληπτική ιατρική βελτιώνουν την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, με στόχο την καλύτερη υγεία των πολιτών. Η Κυβέρνηση επιδιώκει την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών με μια σειρά από στρατηγικές, περιλαμβάνοντας τη χρήση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας και την προώθηση εμβολιασμών, αλλά και την κτιριακή αναβάθμιση των επειγόντων τμημάτων στα νοσοκομεία. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στην καλύτερη θέση από ποτέ, επισημαίνοντας τις πρόσφατες προσαρμογές και βελτιώσεις στο σύστημα.

Μέσω των εμβολιαστικών προγραμμάτων, η κάλυψη του πληθυσμού ανέρχεται στο 75%, με σημαντικές πρωτοβουλίες για την υγεία όπως 250.000 εμβολιασμούς ενηλίκων κατά της ερυθράς, της ιλαράς και της παρωτίτιδας. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε την επαναφορά των εμβολιασμών μετά την πανδημία, υπογραμμίζοντας τη σημασία τους στην προληπτική ιατρική.

Τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου επιτρέπουν στους πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις χωρίς κόστος, καλύπτοντας την καθοδήγησή τους εντός του υγειονομικού συστήματος. Ειδικά για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, 130.000 πολίτες έχουν ήδη προσέλθει για εξετάσεις.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πέντε στρατηγικούς άξονες που στοχεύουν στη βελτίωση του δημόσιου τομέα υγείας, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ενίσχυση των δωρεάν υπηρεσιών και τη μείωση του χρόνου αναμονής.

Η αναβάθμιση του υγειονομικού τομέα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων υποδομών και τη βελτίωση των αεροδιακομιδών, με στόχο τη διευκόλυνση των ασθενών που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας υπογραμμίζει τη σημασία της συλλογής δεδομένων για την αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών, με τη χρήση τηλεϊατρικής για την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε υγειονομικές υπηρεσίες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play