Σημαντική ήταν η βοήθεια που έλαβε η χώρα μας από εναέρια μέσα πυρόσβεσης που είτε νοίκιασε, όπως το ρωσικό Μπεριέφ ή το επίσης ρωσικό Ιλιούσιν που ήρθε στο πλαίσιο της βοήθεια που έστειλε η Ρωσία.
Τόσο το Beriev–200, όσο και οι δύο γίγαντες Ilyushin Il-76 και τα δύο ελικόπτερα Mi-8, μαζί με πληθώρα άλλων εναέριων μέσων, συνέβαλαν και συμβάλουν σημαντικά στον πύρινο πόλεμο που έχει φέτος η χώρα μας.
Τα δύο ρωσικά ελικόπτερα που μεταφέρουν 5 τόνους νερού το καθένα, συνδράμουν αυτή την ώρα στη φωτιά της Κερατέας, ενώ χτες πέταξαν πάνω από την Εύβοια, επιχειρώντας με προληπτικές ρίψεις νερού σε διάφορα σημεία υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.
Το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik μετέδωσε video μέσα από το ελικόπτερο.
🚁 Το ελικόπτερο Mi-8 μεταφέρει έως 5 τόνους νερό και χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες, όπως κάθε χρόνο στην Ελλάδα βάσει εμπορικών συμφωνιών με εταιρείες.#RussiaHelps #RussiaGreece pic.twitter.com/48SWXaH6lp
— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) August 10, 2021
Δείτε επίσης: Φωτιά στα Βίλια – Δραματική η κατάσταση: Μεγάλη οικολογική καταστροφή στο όρος Πατέρα – Eκκενώθηκαν 5 οικισμοί (pics+vid)
- Ρωσία: Ολοκληρώθηκαν οι πεντέμισι ώρες συνομιλιών με τις ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, αναμένονται ανακοινώσεις
- Ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την εγκληματική στιγμή στη Εύβοια: Δολοφονία 50χρονου από 75χρονο
- Λάθος αποφάσεις λόγω κακού ή ανεπαρκούς ύπνου
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Η αναγκαία επένδυση στους εργαζόμενους των δομών κοινωνικής προστασίας
- Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη συγκάλυψη στα Τέμπη
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr