Πυρόπληκτοι: Άρχισαν οι πρώτες πληρωμές – Ποια η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων

Ξεπέρασαν τις 1.000 οι αιτήσεις

Χωρίς να υπάρχει ίχνος γραφειοκρατίας, έχουν ήδη αρχίσει να δίνονται οι απαραίτητες αποζημιώσεις στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους από τις πυρκαγιές.

propoli

Πριν από τρεις μέρες, είχε ανοίξει η πλατφόρμα arogi.gov.gr μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των αιτήσεων είναι πάνω από 1.000. Ως τώρα έχουν ήδη αποζημιωθεί 528 άτομα!

Όσον αφορά όλες τις επιχειρήσεις στη Βόρεια Εύβοια, δε θα υπάρχει επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτημάτων είναι 30 Σεπτεμβρίου. Με το πέρασμα τριών μηνών, θα έχει γίνει γνωστό το χρηματικό ποσό το οποίο θα λάβει ο καθένας, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες.

Η στήριξη περιλαμβάνει:

  • Στεγαστική συνδρομή
  • Αποζημίωση οικοσκευής
  • Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ
  • Αποζημιώσεις εξοπλισμού (επιχειρήσεις)

Οι πρώτες αποζημιώσεις

Σε περίπτωση που κάποιο σπίτι έχει καεί ολοσχερώς, το χρηματικό ποσό που θα λάβει ο ιδιοκτήτης μπορεί να φτάσει τις 20.000 ευρώ, ενώ το αρχικό ποσό είναι 5.000 ευρώ. Η χρηματική αποζημίωση για τις επιχειρήσεις κυμαίνεται μεταξύ 5.000 ευρώ και 22.000 ευρώ. Οι αποζημιώσεις για οικοσυσκευή ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ δίνουν πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading