Πυροσβεστική – Φωτιές: Αντίδραση του γραμματέα πυροσβεστών για τις εικόνες στο πλοίο – «Αγωνίστηκαν σε συνθήκες πολέμου»

Έντονη ήταν η αντίδραση του γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν πυροσβέστες να κοιμούνται σε τραπέζια και καρέκλες κατά την επιστροφή τους από τη δεκαήμερη μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο.

Υπενθυμίζεται πως τον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει φωτογραφίες με πυροσβέστες να επιστρέφουν από τα πύρινα μέτωπα της Ρόδου σε άθλιες συνθήκες. Μιλώντας στο OPEN ο γενικός γραμματέας καταρχάς επιβεβαίωσε πως οι εικόνες είναι αληθινές, τόνισε την αλγεινή εντύπωση που δημιούργησαν και ευχήθηκε να μην υπάρξει ποτέ κάτι αντίστοιχο. Σημείωσε πως από πλευράς Ομοσπονδίας έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθούν κάποιες καμπίνες ώστε να ταξιδέψουν οι πυροσβέστες αξιοπρεπώς και να ξεκουραστούν. Παραδέχτηκε πως αυτό ήταν δύσκολο λόγω της τουριστικής περιόδου. 

propoli

Κάποιοι πυροσβέστες επέστρεψαν με αεροπλάνα 

Συμπλήρωσε πως έγινε μια μίσθωση δύο αεροπλάνων από την γενική γραμματεία, το Σάββατο και τη Δευτέρα, και επέστρεψαν περίπου 70-80 πυροσβέστες. Ενημέρωσε επίσης πως οι πυροσβέστες που καταγράφηκαν στις επίμαχες εικόνες, οι οποίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου ήταν κυρίως οδηγοί που έπρεπε να είναι μαζί με τα οχήματα. «Αυτοί οι συνάδελφοι πέραν από το ντροπιαστικό αυτό ταξίδι, φτάνοντας στο λιμάνι του Πειραιά θα έπρεπε να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να επιστρέψουν στα σημεία από όπου ήρθαν», ανέφερε ακόμη ο Νικόλαος Λαυράνος. Πρόσθεσε πως ήταν κάποιοι που προέρχονταν από την Κεντρική Μακεδονία, από τον Έβρο, και από άλλα σημεία.

«Αγωνίστηκαν σε συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης συνεχόμενες μέρες», τόνισε σε άλλο σημείο. Πρόσθεσε πως υπήρξε ελάχιστη διοικητική μέριμνα με 1-2 μπουκαλάκια ζεστό νερό και ένα πιάτο φαγητό. 

Δείτε επίσης: Ηλεία: Πυροβολισμοί στη Γαστούνη

Loading