Πυροσβεστική Υπηρεσία: Συνολικά 378 δασικές πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα

Συνολικά 378 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι δασικές πυρκαγιές ανήλθαν σε 41

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, το Πυροσβεστικό Σώμα την τελευταία εβδομάδα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και 657 παροχές βοηθείας.

propoli

Οι σημαντικότερες από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, όπως τόνισε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, ήταν στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις Πόρτες Αχαΐας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Σερνικάκι Φωκίδας, στη Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, στο Πόρτο Γερμενό, στον ‘Αγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας, ενώ προσέθεσε ότι δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοήθηκε η εκδήλωση και γρήγορη επέκτασή τους.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Κορυφή Πύργου Ηλείας, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε δασική έκταση κι επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 2 και 18 το μεσημέρι, στην Πυλαία Έβρου, πλησίον της Εγνατίας οδού, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι τέθηκε υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα 2 ωρών, από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχείρησαν.

Επιπλέον, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, το προσωπικό των πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα τέθηκε σε γενική επιφυλακή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε αυτές τις Περιφέρειες.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός επισήμανε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν από κοινού, με Ρουμάνους και Βούλγαρους πυροσβέστες, στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Σχετικά με την αυριανή μέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων.

Τέλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να παραμείνουν ψύχραιμοι, να καλέσουν το 199 ή το 112 και να δώσουν πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  • το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται

Δείτε επίσης: Masvision – Περιπατητική Προσβασιμότητα: Η παρέμβαση Super Market στη Θεσσαλονίκη θέτει νέα βάση για πελάτες με οπτική αναπηρία

Loading